Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen met een 'vliegtuig' het nieuwe seizoen in: "Onoverwinnelijk"

Red Bull maakte tijdens de testdagen veel indruk met de gloednieuwe RB20. De Oostenrijkse renstal koos voor een radicaal concept, voormalig F1-coureur Jaime Alguersuari is ervan overtuigd dat Red Bull weer de maatstaf zal zijn in 2024.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull en Max Verstappen wisten te overtuigen tijdens de drie testdagen op het Bahrain International Circuit. Met 391 ronden was Red Bull de nummer drie in de stand van de meeste ronden en ook qua pace zag het er allemaal heel goed uit voor de equipe van Verstappen. Al met al gaat Red Bull, en daarbij ook Verstappen, als favoriet het nieuwe Formule 1-seizoen in.

Daar is ook Jaime Alguersuari van overtuigd. De Spanjaard reed ruim tweeënhalf jaar in de Formule 1 namens Toro Rosso. Hij kwam niet verder dan twee zevende plaatsen voor het Italiaanse team in zowel de Grand Prix van Italië als die van Korea in 2011.

Hij zegt tegenover het Spaanse La Sexta het volgende over de RB20. "Red Bull heeft van de auto van dit jaar een vliegtuig gemaakt. Het is ook de mooiste auto die er is. Max Verstappen faalt nooit en daarom zijn ze ook onoverwinnelijk", zo is Alguersuari duidelijk.

Aston Martin en Ferrari

Als Spanjaard kijkt de voormalig F1-coureur natuurlijk ook even naar de prestaties van Aston Martin, waar Fernando Alonso voor rijdt. Volgens Alguersuari is het vooral belangrijk dat de auto het team niet in de steek laat. "De Aston Martin moet een betrouwbare auto zijn, die veel ronden kan rijden. Verder hebben ze natuurlijk baat bij een efficiënt aerodynamisch concept."

Met Carlos Sainz voor Ferrari is er nog een Spanjaard actief in de Formule 1. Van die twee teams, Aston Martin en Ferrari, heeft Alguersuari een duidelijke favoriet. "Ferrari is sneller dan Aston Martin", zo concludeert hij.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training