Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen moest diep gaan in strijd met Norris: "Kon me geen foutje veroorloven"

Max Verstappen reed naar de overwinning in de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar makkelijk ging het niet. De Nederlander moest alle zeilen bijzetten om Lando Norris van zich af te houden in de slotfase en legt na afloop uit hoe dat kwam.

Verstappen Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is een tijdje geleden dat Max Verstappen zó hard moest pushen om de overwinning binnen te slepen. De Nederlander leek dominant naar de zege te rijden in Imola, totdat Lando Norris flink versnelde en nog heel dichtbij kwam. Verstappen hield net genoeg marge over, pakte zijn vijfde zege van het seizoen en is wel een beetje opgelucht na afloop.

"Ik moest de gehele race volle bak pushen om in eerste instantie een gat te creëren", vertelt Verstappen. "Op de mediums zagen we er vrij sterk uit, maar op de hards was het wat moeilijker. De laatste tien tot vijftien rondjes had ik geen grip meer. Ik was veel aan het glijden en zag dat Lando inliep. Ik moest vol pushen. Het is heel pittig als de banden niet meer werken en je moet vol blijven gaan, dus ik kon me geen foutje veroorloven. Gelukkig deden we dat niet, dus ik ben heel blij dat we hebben gewonnen."

De veranderingen aan de set-up hielpen wel een beetje, stelt Verstappen. "We hebben veel veranderd aan de auto. Natuurlijk hadden we weinig informatie toen we aan de race begonnen en misschien was het daarom wat moeilijker op de hards. Als we kijken naar waar we stonden aan het begin van het weekend, kunnen we heel tevreden zijn met de poleposition en de overwinning."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap