Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen moest 'even slikken' na magistrale ronde Hamilton

Lewis Hamilton is de afgelopen races in topvorm, zo bewees hij in Qatar na wederom een vrijwel foutloos weekend. Max Verstappen moest na de kwalificatie zijn geschrokken van het gat tussen de Nederlander en de poleposition-tijd van Hamilton.

De afgelopen races is Lewis Hamilton bezig met een forse inhaalslag op WK-leider Max Verstappen. Na de overwinningen in Brazilië en in Qatar is het gat tussen de twee gekrompen naar slechts acht punten. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bekijken Tom Coronel en Ruud Dimmers de huidige stand van zaken in de strijd om de Formule 1-titel. Gevraagd of Hamilton boven zichzelf uitstijgt door de constante druk vanuit Verstappen zegt Dimmers dat de regerend wereldkampioen dit niet altijd nodig heeft. "Maar zijn kwalificatieronde was wel echt supergoed. In één keer pakt hij er gewoon een aantal tienden voorsprong bij. Toen hoorde Verstappen het gat van vier en een halve tiende, daar had hij wel iets van oké, even slikken." Coronel ziet wel degelijk verandering bij Hamilton. "Door de druk die Verstappen op Lewis zet, krijgt hij een bepaalde flair, een bepaald enthousiasme. Dit maakt hem nog strakker en intenser als coureur. Het was te makkelijk voor hem in de voorgaande jaren", oordeelt de Nederlands coureur.

Hamilton foutloos in de tweede seizoenshelft?

Door de druk van Verstappen maakte Hamilton af en toe wat fouten, zo vindt Coronel. "Ik zie dat hij onder druk ook wat fouten maakt, maar daardoor piekt hij wel echt en doet hij ook dingen waarvan je denkt: dit is niet normaal. Dat vind ik echt geweldig om te zien." Dimmers ziet in de tweede seizoenshelft steeds minder fouten bij Hamilton. "In het begin van het seizoen was hij niet altijd even scherp, maar nu zit hij er echt bovenop. Sinds de zomerstop heeft hij geen fout meer gemaakt. Verstappen daarentegen ook niet." Ook ziet Dimmers al aan de opbouw van een Grand Prix-weekend dat Hamilton zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. "Het is voor Hamilton een spelletje om tijdens de training te roepen dat je er niet zo bij zit. Dan weet je al dat als hij dat roept, dan zit het gewoon goed. Dan staat hij weer op pole." Beluister de gehele podcast hieronder.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"