Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

'Verstappen moet afrekenen met Leclerc 2.0'

Charles Leclerc lijkt in 2022 een andere coureur te zijn. De Ferrari-rijder heeft natuurlijk de beste auto, maar lijkt ook mentaal sterker te zijn.

Verstappen Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De combinatie van de snelle Ferrari en Charles Leclerc legt het team allerminst windeieren. De Monegask gaat na drie races stevig aan de leiding in het WK en weet dat rivaal Max Verstappen beschikt over een snelle, maar onbetrouwbare Red Bull.

"Leclerc ziet er heel sterk uit doordat hij geen fouten maakt. Hij is een versie 2.0 van zichzelf, zoals je tijdens een film als Superman ziet. Die vecht en vecht en wordt vervolgens steeds sterker. Max ziet Leclerc en denkt 'wow, hij is echt sterk', en daarna ziet hij zijn achterstand qua punten", aldus voormalig F1-coureur Marc Gene in Corriere dello Sport.

Gene verwacht dat Verstappen ondanks zijn achterstand zeker nog niet kansloos is voor de titel. De Nederlander moest ook in 2021 lange tijd vechten met minder materiaal, om in de slotronde in Abu Dhabi Lewis Hamilton te kloppen voor de wereldtitel.

"De titel is nog zeker niet weg voor Red Bull en dit is geen nieuwe situatie voor Max. In het een-op-een gevecht is Leclerc net zo agressief als Verstappen. Leclerc is als Hamilton, maar met de wil van Verstappen."

Volgens de Spanjaard heeft Verstappen niets te verliezen: "Nee, Max hoeft niets te bewijzen dit seizoen. Als je wint, wil je natuurlijk weer winnen. Maar hij heeft het al gedaan. Verstappen is volwassener en meer bedachtzaam."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull