Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

"Verstappen moet hoofd koel proberen te houden in moeilijke situaties"

Met een vierde plek in de eindrangschikking besloot Max Verstappen het Formule 1-seizoen 2018, het vierde volledige jaar waarin de Nederlander te bewonderen was in de koningsklasse van de autosport. De Red Bull Racing-rijder evenaarde zijn persoonlijke record van twee Grand Prix-zeges in één seizoen.

Ross Brawn, voormalig toptechnicus en momenteel sportief eindverantwoordelijke namens Liberty Media, heeft een zwak voor Verstappen. De Brit wil de vijfvoudig Grand Prix-winnaar echter wel op iets wijzen dat hem in de toekomst dwars kan komen zitten.

"Hij is nog maar 21 jaar oud, maar Max Verstappen lijkt nu al een van de veteranen van de Formule 1 te zijn", spreekt Brawn in zijn terugblik op de Grand Prix van Abu Dhabi en het Formule 1-seizoen 2018. "Alles wijst erop dat de Nederlander in het komende decennium een van de belangrijkste spelers op de grid zal zijn, hij is ongelooflijk getalenteerd. Natuurlijk moet hij nog verder groeien."

"Onnodige foutjes moeten verder weggewerkt worden en het zou goed zijn als hij zijn emoties onder controle zou krijgen, en dan wijs ik naar hetgeen wat we laatst zagen in Brazilië", meent Brawn. "Tot dusver heeft Verstappen nog niet kunnen knokken om wereldtitels, maar in die situaties is een koel hoofd even belangrijk als een zware rechtervoet."

Brawn ontwierp in het verleden wagens waarmee Michael Schumacher (zeven keer) en Jenson Button (eenmaal) wereldkampioen werden. Sinds het begin van 2017 bezet de Brit zijn huidige rol.