Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen moet Perez een cijfer geven: "Soms maak je nou eenmaal fouten"

De zomerstop is aangebroken. Tijd om terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Maar vraag Max Verstappen niet om de prestaties van teamgenoot Sergio Perez een cijfer te geven.

Zomerstop betekent een moment om terug te kijken naar wat er eerder dit seizoen is gebeurt. Lijstjes worden gemaakt. Top en flops worden besproken, cijfers worden uitgedeeld. Maar dat is allemaal niet aan de WK-leider, Max Verstappen, besteed. Gevraagd of hij de prestaties van teamgenoot Sergio Perez een cijfer wilde geven, is hij daar niet zo happig op.

"Ik geef niet graag cijfers, omdat je er nooit recht aan doet. Ik haat het. Ik had er echt een hekel aan op school. Ik heb zelf ook nooit echt veel tienen gehaald op school", begint de Red Bull-coureur lachend. Als hem gevraagd wordt naar het optreden van Perez in de eerste seizoenshelft gaat de Nederlander verder: "Ik denk dat we het als team in het algemeen goed gedaan hebben tot nu toe. We hebben alle races gewonnen. We staan eerste en tweede in het kampioenschap, dus het is goed geweest."

Verstappen wil zijn teamgenoot dan ook niet tekort doen. "Het maakt niet uit of het perfect is. Want het is nooit perfect. Maar als het echt goed is, is het goed. We moeten gewoon blijven werken. Soms heb je een paar moeilijke momenten waarop je fouten maakt, daar leer je van, je wordt een betere coureur en je gaat verder. Zo gaat dat. Sommige dingen heb je ook niet in de hand."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team