Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Moeten ook op eigen kracht kunnen winnen"

Veel van de Grand Prix-weekenden in 2020 kennen een herhaling van zetten. Voorafgaand aan het weekend dekt Mercedes zich altijd in, om Max Verstappen tot favoriet te bombarderen. Op de zondagen is het echter keer op keer Mercedes dat domineert. Zo ook in Spanje.

Verstappen p2 spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen leek in de openingsfase van de Spaanse Grand Prix gelijke tred te kunnen houden met Lewis Hamilton. De Brit deed het echter rustig aan, om zijn banden niet over de klif te jagen.

Eenmaal op volle snelheid moest Verstappen lijdzaam toekijken hoe de Mercedes-coureur eenvoudig controleerde. Van teleurstelling was allerminst sprake. Verstappen reageert op de favorietenrol die Mercedes hem keer op keer in de schoenen probeert te schuiven.

"Nou, tijdens de race waren we dat zeker niet. Ik besteed er weinig aandacht aan. We moeten ons op onszelf concentreren", vertelt hij nuchter. "Zoals ik al tijdens de race zei moeten we ons niet teveel bezighouden met anderen en wat die zeggen of doen, omdat je daar toch geen controle op hebt."

Verstappen weet dat Red Bull nog tekort komt, iets dat hij ook na de sensationele zege op Silverstone al aangaf. Die woorden herhaalde hij na de Spaanse GP nogmaals. "Gewoon focussen op het eigen team en onszelf proberen te verbeteren zodat we net iets competitiever worden en we niet afhankelijk zijn van zachtere bandencompounds of blaren bij anderen."

"We moeten wat extra performance vinden in de auto en de motor om zo competitiever te worden."

Moeten Red Bull en Verstappen de hoop op titel opgeven na de vierde overwinning van Hamilton? Dat en meer in de F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez