Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Na mijn eerste overwinning waren de tranen niet ver weg"

Inmiddels is het ruim drie seizoenen geleden dat Max Verstappen in Barcelona zijn eerste Formule 1-overwinning in de wacht sleepte. Het was een zege die veel emoties bij hem losmaakte, zo geeft hij toe.

Jos Verstappen Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

15 mei 2016 is een datum die bij vele Formule 1-fans nog steeds in het geheugen staat gegrift. Het is namelijk de dag waarop de destijds kersverse Red Bull-coureur genaamd Max Verstappen in Barcelona naar de allereerste F1-overwinning uit zijn carrière reed.

In een openhartig gesprek met Formule 1 kijkt de jonge Nederlander samen met vader Jos terug op zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport. Beiden geven toe dat ze er destijds enigszins natte ogen van kregen: "Die allereerste overwinning gaf mij de meeste emoties", zo blikt Max terug.

"Natuurlijk was die overwinning afgelopen maand in Brazilië mooi, maar je hebt het inmiddels al een paar keer meegemaakt. Het blijft mooi en ik ben op zulke momenten blij, maar tijdens je eerste overwinning ga je meteen terug in de tijd."

"Dan denk ik aan alle jaren en wat ik er allemaal voor over heb gehad. Heel vaak maakt een coureur de overstap naar de Formule 1 en dan wint hij niet meer, maar als het dan toch uitkomt... Voor mij lukte dat al in mijn tweede seizoen, meteen na die overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Dat hele verhaal daarachter was ongelooflijk."

"Ik ben geen emotioneel persoon, maar in Barcelona zat ik dicht tegen de tranen aan", aldus Max, waarna zijn vader toegeeft dat hij een traantje weg moest pinken in Barcelona: "De tranen waren niet ver weg."

"Ik weet het nog precies", zo vervolgt Verstappen senior. "Ik zat samen met Raymond (Vermeulen, de manager van Max, red.) in een hokje in het motorhome te kijken en dacht 'het zal toch niet gebeuren...'. Het was zo ontzettend spannend. Als ik die beelden nu terugzie, dan krijg ik er nog kippenvel van", aldus Jos. "Ik ook, jawel, ik krijg altijd kippenvel van zulke mooie momenten, mooie races. Daar doe je het nou eenmaal voor", zo sluit Max af.

Na afloop van zijn vijfde seizoen in de Formule 1 staat de teller voor Verstappen inmiddels op acht overwinningen en in totaal 31 podiumplekken.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez