Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Verstappen na shakedown RB16: "Dán kan het een leuk en interessant jaar worden"

Max Verstappen maakte gisteren op Silverstone de eerste meters met de nieuwe Red Bull RB16. De eerste bevindingen waren positief, men durft in ieder geval nog steeds over de wereldtitel te dromen en te spreken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"We zitten hier lekker in het zonovergoten Silverstone.....niet dus", zo trapt Max Verstappen lachend zijn terugblik op de filmdag af. De Red Bull-coureur is goedgemutst en dat is goed nieuws: "De eerste indruk was goed", zo bevestigt hij dan ook. "Ik heb er even op moeten wachten, maar het was goed om weer in de cockpit te zitten. Rust is leuk, maar dat heeft op een gegeven moment wel lang genoeg geduurd."

Veel tijd om te wennen aan de nieuwe auto had hij niet nodig: "Zodra je eenmaal de auto gestart hebt, volg je de normale procedures", aldus Verstappen, die spreekt van een vlekkeloze dag: "Het was 'maar' een filmdag, maar het is toch belangrijk dat alles goed functioneert en je al iets van snelheid weet op te bouwen vóór je als team afreist naar Barcelona (voor de wintertests, red.)."

Niet veel later in Australië is het belangrijk dat Red Bull er voor de verandering eens meteen staan, zo weet ook de achtvoudig Grand Prix-winnaar. "Het doel is om te vechten voor het kampioenschap en het daarmee beter te doen dan vorig jaar. We moeten vanaf race één goed zijn en als we daar in slagen, kan het weleens een heel leuk en interessant seizoen worden."

Verstappen verwacht in zijn jacht op succes veel van Honda, met wie hij in 2019 goed leerde samenwerken: "Gedurende 2019 heeft Honda de motor sterk weten te verbeteren. Ze brachten veel updates, waardoor het uitgangspunt voor dit jaar goed is. Natuurlijk blijft men hard werken en verliest men de details niet uit het oog."

Fotoalbum

De nieuwe Red Bull van Verstappen in detail

De Red Bull Racing RB16 van Max Verstappen en Alexander Albon is onthuld. RacingNews365 licht in dit album de opvallendste veranderingen aan de 2020-wagen toe.

Bekijk het album

5 reacties