Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen neemt deel aan twee races: "Kan zelf inzien wat wel en niet kan"

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola zou je denken dat Max Verstappen het komend weekend al druk genoeg heeft. Maar daar komt doodleuk nog een tweede race bij: de virtuele 24-uursrace op de Nürburgring. Verstappen ziet het duidelijk niet als een probleem.

Verstappen Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen gaat dit weekend niet alleen de uitdaging aan in Italië, maar zal ook meerijden tijdens de virtuele 24-uursrace op de Nürburgring. "Het is een 24-uursrace en we zitten denk ik met vier man op de auto. Ik heb natuurlijk niet heel veel tijd op zaterdagavond en zondagmorgen. Dus het ligt er een beetje aan (wanneer ik rijd, red.), als ik het ga doen", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

Daarmee is het dus nog niet helemaal zeker dat Verstappen daadwerkelijk mee gaat doen. "Nee, dat ligt er een beetje aan hoe het uitkomt met de tijden." En wanneer racet de Nederlander dan precies? In de nacht gaat hij dat sowieso niet doen. "Nee, nee, je moet wel op tijd naar bed natuurlijk. Je moet wel je uren pakken om goed uitgerust aan de zondag te beginnen."

Moet Verstappen dan nog toestemming vragen om zulke dingen te kunnen doen? "Je kan ook niet voor iedereen beslissen wat zij op een zaterdagavond doen, want mensen kunnen ook wat gaan eten. Dat is dan mijn vrije tijd en ik denk dat ik professioneel genoeg ben om zelf in te zien wat wel en niet kan", zo legt de Nederlander uit.

Is Verstappen niet bang dat als er iets mis gaat op de zondag, dat mensen dan zeggen dat hij met iets anders bezig is? "Dat zeggen ze dan, maar het maakt mij toch niks uit. En zoals ik eerder al zei, ik denk dat ik professioneel genoeg ben om te weten wat wel en niet kan. En ik ben sowieso niet iemand die denkt van: wat ik gisteren heb gedaan, dat kan vandaag beïnvloeden."

"Als je niet naar bed gaat, dan slaap je niet en dat zal niet goed zijn voor de race op zondag. Ik denk dat ik met zoveel jaar ervaring wel weet hoe ik het moet doen. Ik game ook de laatste paar wedstrijden, het maakt allemaal niet zoveel uit. Daar wordt dan niet over gepraat, maar nu dan wel omdat ik het aanhaal", zo sluit Verstappen af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren