Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen neemt voorschot op gridstraf voor GP België: "Geen verrassing"

Hij wil het niet met zoveel woorden zeggen, maar Max Verstappen hint erop dat hij een gridstraf krijgt in België. Het doel? De schade beperken.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bevestigen doet hij het niet, maar Max Verstappen hint wel op wat RacingNews365 eerder al kon melden. De Nederlander krijgt een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van België na het wisselen van de verbrandingsmotor. Voorlopig blijft het dus nog een publiek geheim, al blijkt uit de woorden van Verstappen wel dat het onvermijdelijk is.

"Het is zeer waarschijnlijk", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik wist dat het eraan zat te komen, dus het is geen verrassing. We gaan op zondag zien of het goed gaat, al lenen sommige circuits zich er beter voor. Je wil geen gridstraf voor een motorwissel op een stratencircuit."

Verstappen beaamt dat schadebeperking het doel is. "Waarschijnlijk wel, want de laatste races zijn we niet het snelste team geweest. Ik zou met een straf van tien plaatsen niet willen zeggen dat de overwinning erin zit, maar een race kan altijd op zijn kop komen te staan. Je moet er dus open aan beginnen en proberen er het beste van te maken. Daar gaan we ook voor, al weet ik niet hoe competitief we zullen zijn. Het asfalt is op een paar plekken vernieuwd, dus we moeten zien hoe de banden daar op reageren. Veel is onzeker, ook het weer. Er wordt vrijdag en zaterdag regen voorspeld, dus we moeten het weer volgen en progressie boeken gedurende het weekend. Dan gaan we zien hoe competitief we zijn in normale omstandigheden."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'