Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen neemt worstelende Perez als voorbeeld: "Dat zegt al genoeg"

Het weekend voor Red Bull in Monaco is op zijn zachtst gezegd een lastige. Max Verstappen moet vandaag vanaf P6 de schade beperkt zien te houden, terwijl Sergio Perez in de kwalificatie niet verder kwam dan P18. De Nederlander weet genoeg.

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Kleine pleister op de wond voor Sergio Perez. Door de diskwalificatie voor Haas-rijders Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg mag hij ondanks P18 in de kwalificatie vandaag starten vanaf P16. Max Verstappen moet het doen met P6, op een circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk is. Voor de wereldkampioen zal het de race dan vermoedelijk ook vooral bestaan uit het beperken van de schade.

"Ik voelde me vrij comfortabel als je kijkt naar de medium en hoge snelheid. De auto was vrij snel, maar overal waar er hobbels waren, sprong hij gewoon heel erg in het rond. Ik reed daar dus gewoon omheen en probeerde alles te optimaliseren. Maar alles was gewoon heel moeilijk onder controle te houden", zegt Verstappen tegen onder meer RacingNews365.

Ondanks de problemen, was Verstappen slechts vijf honderdste langzamer dan Carlos Sainz die naar P3 reed. "Ik was dan ook verbaasd dat we er zo dichtbij zaten, maar ik denk dat sommigen er niet in slaagden om een goede ronde neer te zetten. Je kunt het altijd beter doen, maar ik ben niet teleurgesteld over mijn rondes of om ze eventueel te verbeteren. Want kijk waar we staan. We hebben P18 en P6. Normaal gesproken is Checo altijd goed op stratencircuits en komt hij daar echt tot leven. Ik denk dat het al genoeg zegt dat hij nu in die positie zit. Ik kan dus niet teleurgesteld zijn met P6."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training