© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Natte kwalificatie helpt onze jacht op poleposition"

05 okt. 2018 18:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Er bestaat een reële kans dat de kwalificatie morgen op een nat Suzuka wordt afgewerkt. Eerder dit jaar ging Red Bull kopje onder in de verregende kwalificatie voor de GP van Hongarije, maar Verstappen is niet bang voor een herhaling van dat kleine drama.

Die regen viel eind september op een voor Red Bull op papier gunstig circuit, maar Red Bull kwam er niet aan te pas. "Door de verkeerde combinatie van de banden en een slechte balans van de auto hadden we de ene kant op mega onderstuur en de andere kant op juist heel veel last van overstuur."

"We waren toen niet bij machte er iets aan te doen, omdat je gedurende de kwalificatie nauwelijks nog iets mag veranderen aan de auto", zo laat Max Verstappen in Japan in gesprek met het AD weten.

Bang voor een herhaling van dat scenario is de Red Bull-coureur niet als het mocht gaan regenen in Japan: "Het probleem van toen is opgelost. Of we nu in de regen wél voor de poleposition kunnen gaan weet ik niet zeker, maar nadelig is het voor ons zeker niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen