Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet bang voor Red Bull-leegloop: "Newey's vertrek hoeft niet negatief te zijn"

Waar vader Jos vreest voor het uiteenvallen van Red Bull nu Adrian Newey vertrekt, ziet zoon Max Verstappen het toch net even iets anders. In Miami legt de drievoudig wereldkampioen uit hoe hij tegen de nieuwe situatie aankijkt.

Verstappen Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen woensdag het nieuws wereldkundig werd dat Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull was Jos Verstappen direct duidelijk in wat volgens hem de gevolgen zullen zijn: "Het team dreigt uiteen te vallen. Daar was ik eerder dit jaar al bang voor."

Voorafgaand aan de GP van Miami spreekt Max Verstappen met onder meer RacingNews365 en hij kijkt iets genuanceerder naar het aanstaande vertrek van Red Bulls-topontwerper. Volgens hem zal er niet direct een leegloop ontstaan. "Ik kan niet voor anderen spreken, maar op dit moment denk ik dat iedereen blij is met zijn rol in het team. En wie weet wat het vertrek van Adrian gaat doen met het team. Het hoeft niet altijd negatief te zijn", legt Verstappen uit.

"Je ziet het in veel verschillende bedrijven en sporten. Als iemand lang onderdeel is geweest van het team en deze persoon vertrekt dan, dan is het niet altijd negatief. Misschien bevordert het jong talent. Natuurlijk zal er nooit een nieuwe Adrian komen, maar dat is ook prima. Want anders wordt het wel saai als iedereen is zoals Adrian. het is belangrijk om te waarderen wat hij voor het team heeft gedaan. maar voor ons is het nu belangrijk om te werken met de mensen die we tot onze beschikking hebben en zij zijn erg goed in wat ze doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"