Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Verstappen

Verstappen niet bevreesd in nieuwe uitdaging: "Nee! Dan moet je gaan dammen!"

Na een pauze van verscheidende jaren is Jos Verstappen weer actief in de autosport. De 51-jarige Limburger is inmiddels een gepassioneerde rallyrijder, een sport die enkel gemaakt is voor waaghalzen. De risico's laten hem koud: "Ach, risico's, wat zijn dat?"

Jos en Max Verstappen RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sinds zoon Max zelfstandig genoeg is om zijn eigen pad volledig te bewandelen, vinden we Jos Verstappen weer terug achter het stuur. De Nederlander rijdt tegenwoordig in de rallysport, iets wat hij fantastisch vindt. En hoewel Verstappen inmiddels een paar jaartjes ouder is, kent hij nog altijd geen angst, zo laat hij merken in een interview met Formule 1.nl.

Op de vraag wat Verstappen van de risico's vindt - en of deze groter zijn dan in de Formule 1 - antwoordt de man uit Montfort onverschillig.

"Ach, wat zijn risico's? Die heb je ook als je in Amsterdam gaat fietsen. Hoe meer rally's je rijdt, des te beter en sneller je wordt. Je doet de dingen gewoon zoals je ze doet. Af en toe is dat op de limiet. Ik ben overigens geen gekke Henkie die blind overal langs rijdt. Het moet goed aanvoelen en je vaart blind op je aantekeningen. Dus ja, er zijn risico's, maar die zijn wel gecalculeerd."

"Dat is trouwens een leuke sport hoor, daar niet van"

Goed, Verstappen kan zich dan wel niet zo druk maken om de gevaren van de sport, maar wat vindt zijn omgeving ervan? "Ze snappen me wel en wensen me veel plezier. Ik heb nog nooit gehoord dat ik voorzichtig moet zijn. Misschien willen ze wel gauw van me af", lacht hij. "Nee, serieus, ze weten hoe veel ik ermee bezig ben en hoe graag ik het doe. Ze willen dat ik oplet, maar ook dat ik dingen doe die ik leuk vind."

Of Verstappen bang was toen hij voor het eerste op hoge snelheid langs hoge bomen en diepe bermen scheurde? "Nee!", antwoordt hij stellig. "Als je angst hebt, moet je gaan dammen. Dat is trouwens een leuke sport hoor, daar niet van. Er zijn alleen geen gevaren."

Dochter Victoria vond het echter wel spannend om bij haar vader in te stappen, zo vertelt Verstappen. "Zij is weleens meegegaan en toen heb ik even goed gas gegeven. Ze vond het leuk, maar stapte met zwetende handjes uit."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"