Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen niet blij met het waarschijnlijke afscheid van de Belgische Grand Prix

Verdwijnt Spa van de kalender? Max Verstappen zou het heel jammer vinden, want het is zijn favoriete circuit. Hij en zijn collega's reageren op de mogelijkheid dat de Belgische GP van de kalender verdwijnt.

Alhoewel de Formule 1-kalender voor 2023 nog niet is onthuld, bestaat de kans dat de Grand Prix van België daar niet op staat. Volgend jaar krijgen we er races bij in Las Vegas en Qatar, terwijl de Grand Prix van China als het goed is ook weer terugkeert. Bovendien is F1 in onderhandeling met Zuid-Afrika over een plaatsje op de kalender. Het gevolg zou zijn dat er enkele GPs die dit jaar op de kalender staan, volgend jaar niet terugkeren. De races in Frankrijk en België lijken het haasje. Gevraagd naar die mogelijkheid, vertelt Max Verstappen dat hij dat echt heel jammer vindt, vooral de race in België ligt hem nauw aan het hart. "Het zou echt enorm zonde zijn om Spa niet op de kalender te zien. Het is mijn favoriete circuit en ook hebben ze recent veranderingen aangebracht. Het is een geweldig circuit in een F1-bolide, maar ook in elke andere bolide, met al die hogesnelheidsbochten en de flow die het circuit over het algemeen heeft."

Verstappen juicht GP Zuid-Afrika toe

Verstappen hoopt stiekem dan ook dat het doek niet valt voor de race in de Belgische Ardennen. De kans is echter aanwezig dat de Zuid-Afrikaanse GP het plekje inneemt. "Spa is mijn favoriete circuit, dus ik denk dat het belangrijk is dat die op de kalender blijft staan. Aan de andere kant wil ik ze best allebei op de kalender zien. Dan moeten er weer een paar andere races af, maar dat laat ik aan F1 over! Dat gaat echter niet gebeuren, want er komen er alleen maar meer bij." Welke circuits hij nog graag wil zien, dat weet Verstappen wel. "Er zijn een paar circuits op de wereld waar het mooi zou zijn om een F1-race te houden. Sommige zijn niet heel realistisch, maar Mugello is bijvoorbeeld gestoord in een F1-bolide! De Nürburgring vind ik ook mooi, al is de Nordschleife wat lastig dezer dagen met een F1-auto." "Maar ja, er zijn veel coole circuits. Het is mooi dat F1 haar circuits heeft en dat sommige andere circuits kunnen worden gebruikt voor andere klassen."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024