Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen niet blij na tweede plaats in kwalificatie: "We willen gewoon meer"

Max Verstappen moest in Australië genoegen nemen met de tweede startplek achter Charles Leclerc, die in de kwalificatie overduidelijk te snel was voor de Nederlander. Max was na afloop niet echt blij met zijn tweede plek.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam bijna drie tienden tekort ten opzichte van Charles Leclerc in het slot van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist wel de tweede startplek binnen te slepen, maar heel blij was hij daar niet mee.

De Red Bull-coureur liet na afloop zijn frustratie dan ook een beetje merken toen hij voor de camera verscheen. "Ik voel me tot dusverre al het hele weekend niet heel goed in de auto. Ik heb nog geen enkele complete ronde gereden waarbij ik het vertrouwen had."

"Het is dus een beetje een worsteling", concludeert Verstappen. "Al is de tweede plek natuurlijk nog steeds een goed resultaat. Ik voel me gewoon niet zo goed in de auto en ik kan de limiet niet opzoeken. Dat moeten we gaan analyseren."

Red Bull wil meer

De punten worden echter pas verdeeld op zondag, dus alles is nog mogelijk voor de regerend wereldkampioen. Hij denkt dat het in de race wel beter zal gaan, maar benadrukt dat zijn team niet genoegen moet nemen met een tweede plek.

"In de race zal alles zich wel weer stabiliseren, maar voor mij gaat het dit weekend alle kanten op. Natuurlijk ben ik blij met de tweede plaats, maar als team willen we gewoon meer", aldus Verstappen.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull