Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Niet eerlijk dat ik daar een straf voor krijg"

Max Verstappen is niet te spreken over de beslissingen van de stewards tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de Nederlander was de tijdstraf die hij kreeg in gevecht met Lewis Hamilton niet terecht.

De eerste race ooit op het stratencircuit van Jeddah gaat de geschiedenisboeken in als een knotsgekke en verwarrende Grand Prix. Lewis Hamilton wist als eerste over de streep te komen, gevolgd door Max Verstappen. De Nederlander ontving een tijdstraf van vijf seconden toen hij in ronde 37 verdedigde tegen de Brit. De Red Bull-coureur legt na afloop van de race uit wat er volgens hem gebeurde op dat moment. "Lewis was iets sneller, een beetje zoals in Brazilië. Natuurlijk remde ik laat en ik dat ik op een bepaald moment een beetje buiten de lijn reed. Daardoor had ik een momentje en ging ik wijd", verklaart Verstappen tegen onder meer RacingNews365 . "Maar Lewis haalde de bocht ook niet, dus simpel gezegd misten we allebei de bocht. Ik denk niet dat het eerlijk is dat ik daar een straf voor krijg, maar ja, het is wat het is", roept de Nederlander.

Als de Red Bull-man gevraagd wordt om zijn race samen te vatten doet hij dat op geheel eigen wijze. "Verwarrend. Eerst derde. Toen startte ik als eerste. Daarna werd ik teruggezet naar de derde plek. Van drie ging ik toen naar één. Toen kreeg ik vijf seconden straf. Toen was ik tweede en ik finishte ook als tweede", somt de Limburger droog op. Verstappen wil verder ook geen woorden vuil maken aan de besluiten die door de stewards zijn genomen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Al geeft hij wel aan het er niet mee eens te zijn. "Ik weet het niet. Ik ben het niet eens met alle beslissingen die er zijn gemaakt. Maar ik wil er ook niet te veel over zeggen omdat ik denk dat we er niet over hoeven te praten. Ze verdienen geen vermelding."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden