Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet geïnteresseerd in 'record der records'

Het record is nu in handen van Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Beide coureurs wonnen zeven wereldtitels in de Formule 1. Max Verstappen heeft er inmiddels twee. Gaat hij het record van Schumacher en Hamilton ooit verbreken? Op dit moment heeft de Nederlander zijn zinnen daar niet op gezet.

Het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher leek er een voor de eeuwigheid. Tot Lewis Hamilton in 2020 ook voor de zevende keer keer wereldkampioen werd. Nu wordt Max Verstappen meer en meer gelinkt aan het record der records. Zou hij er in slagen om ook zeven titels te pakken of zelfs een recordbrekende achtste wereldtitel?

Verstappen heeft nog een contract bij Red Bull tot en met 2028. Wordt hij in al die jaren kampioen, dan zou hij acht wereldtitels achter zijn naam hebben staan. Voor de Limburger is dat geen doel op zich. En ook als hij er 'maar' vijf of zes heeft gewonnen, is het verbreken van het record voor hem geen reden om wel of niet door te gaan in de Formule 1.

"Het hangt ervan af hoe competitief de auto is in dat laatste seizoen. En misschien hangt het ook af van de mogelijkheden die je hebt rondom de Formule 1 of wat je op dat moment al doet buiten de sport", vertelt Verstappen aan onder meer RacingNews365.

"Dus op dit moment is het moeilijk voor te stellen wat er gaat gebeuren na 2028. Ik ben niet geïnteresseerd in het winnen van zeven of acht finales. Ik bedoel, als je de wagen hebt om dat te doen, dan is dat geweldig, maar zelfs als het niet gebeurt, ben ik gelukkig. Ik ben nu al gelukkig."

Een break van Formule 1?

Fernando Alonso heeft in het verleden wel eens een break genomen van de Formule 1 van een paar jaar en rijdt nu weer met de beste mee. Is dat ook een mogelijke optie voor Verstappen? "Dat is lastig om te zeggen als je nooit een break hebt gehad. Ik zal tot eind 2028 altijd op de grid staan."

"Ik ben nog erg jong, maar ik heb altijd gezegd dat ik ook andere soorten wedstrijden wil doen, een beetje zoals wat Fernando heeft gedaan. Als je in de Formule 1 altijd veel gewonnen hebt, of altijd mee vooraan hebt gereden, dan moet het ook wel de moeite waard zijn om terug te keren."

"Als je dan terugkomt en je hebt niet echt een kans om te winnen, dan is het waarschijnlijk nog moeilijker om jezelf te motiveren dag in dag uit om over de hele wereld te reizen en geen tijd door te brengen met familie en vrienden, en andere dingen te doen. Het hangt dus ook af van de kansen die je krijgt."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull