© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Verstappen niet gestraft vanwege overdreven reactie Grosjean'

04 aug. 2018 15:45 Wanda Bisschop 2 reacties
Na afloop van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije werd Max Verstappen op het matje geroepen door de stewards voor het hinderen van Romain Grosjean. De Red Bull coureur werd hiervoor vervolgens niet bestraft.

Whiting: 'Actie Verstappen niet vergelijkbaar met actie Vettel'

In Oostenrijk gebeurde er iets soortgelijks met Sebastian Vettel. Hij kreeg drie plaatsen gridstraf omdat hij Sainz had gehinderd. Volgens wedstrijdleider Charlie Whiting zijn deze twee incidenten niet gelijk waardoor het ook logisch is dat Verstappen uiteindelijk niet is bestraft.

"De situatie van Vettel was duidelijk anders. Hij hinderde Sainz daadwerkelijk. Bij Verstappen en Grosjean lag dat totaal anders. Het was namelijk niet direct duidelijk in hoeverre Verstappen Grosjean had gehinderd. Het weer speelde een behoorlijk grote rol, want het was voor een coureur niet meer te zien of er een andere coureur achter hem zat," aldus Whiting tegenover Motorsport-Total.

Ook de reactie van Grosjean was uiteindelijk bepalend voor de stewards om Verstappen niet te straffen.

"Grosjean liet zich direct terugvallen in plaats van zo hard mogelijk te rijden als hij kon. Toen Verstappen versnelde, kon Grosjean hem niet bijbenen. Grosjean liet het er erger uitzien dan dat het was."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen