Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet in paniek: "Als je er nu al over gaat malen"

Max Verstappen hoopt op het iconische circuit van Imola weer een Grand Prix te winnen, nadat hij in Miami werd verslagen door Lando Norris. Wordt het dan nog spannend in de strijd om het wereldkampioenschap? Verstappen reageert.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zes races, vier overwinningen voor Max Verstappen. Ook in het wereldkampioenschap staat hij er comfortabel voor met maar liefst 33 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez. Daar staat Charles Leclerc dan weer vijf punten achter en op een gedeelde vierde plek vinden we nu Lando Norris en Carlos Sainz op 83 punten terug.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna wordt dan ook aan Verstappen gevraagd, zeker nadat hij in Miami werd verslagen door Norris: kan het dit jaar nog tot een echt kampioenschap komen? "Dat weet ik niet. Als het zo door blijft gaan als Miami, dan natuurlijk wel. Dat hoop ik natuurlijk niet", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik maak me er eigenlijk ook niet zo druk om. Die dingen zie je toch vanzelf wel. En als je er nu al om gaat malen, dan zit je jezelf alleen maar in je hoofd te praten. Het heeft allemaal geen zin. Ik denk in ieder geval over andere dingen na", zo is Verstappen klip en klaar.

Goede auto

Een van de uitdagers zou dan Lando Norris kunnen zijn. De Brit is er in ieder geval 100 procent van overtuigd dat hij in 2025 om de titel kan gaan vechten en dan zal hij zeer waarschijnlijk af moeten rekenen met onder meer Verstappen. Ziet de Nederlander dan al een titelgevecht voor zich met Norris? "Ja, maar ik kan dat met iedereen voorstellen. Want het ligt er uiteindelijk ook aan hoe goed je auto is natuurlijk."

Verstappen vervolgt: "Er zijn zoveel getalenteerde coureurs op de grid. En als je hen een goede auto geeft, dan is het natuurlijk standaard zo dat je in het gevecht om het kampioenschap zit", zo legt de drievoudig wereldkampioen uit.

Als de twee dan met elkaar strijden om de wereldtitel, voorziet Verstappen dan problemen rond hun vriendschap? "Nee, want dan heb je respect voor elkaar. Natuurlijk probeer je elkaar op het circuit te verslaan, zoals altijd. Maar je kan altijd een goede verstandhouding hebben met iemand, vind ik", zo sluit Verstappen af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training