Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen niet in paniek ondanks achterstand op Mercedes

Het leek Mercedes te zijn dat de overhand had tijdens de tweede vrije training in Qatar. Max Verstappen moest 0,3 seconden toegeven op Valtteri Bottas, die met afstand de snelste man was.

Achter Valtteri Bottas en Pierre Gasly was Max Verstappen de snelste man op de baan. Hij was weliswaar sneller dan Lewis Hamilton, toch lijkt Mercedes na de vrijdag het te kloppen team. Max Verstappen focust zich momenteel alleen op zichzelf en ligt er niet van wakker. "Het was de eerste keer dat we in de avond reden, dus het was belangrijk om te begrijpen hoe de auto zou reageren. Het veranderde nogal tussen de medium en de zachte band. Op de zachte band was het niet echt geweldig, maar het was de eerste keer hier, dus we hebben nog veel te begrijpen."

Een leuk circuit

Nog nooit eerder reed Verstappen op het Losail International Circuit. Hij was na afloop van de eerste trainingsdag wel te spreken over het baantje in de woestijn. "Je moet het circuit natuurlijk leren kennen, maar het is wel heel leuk om hier te rijden. Het is een heel goed circuit. Het is lastig te zeggen hoe het zal zijn tijdens de race, want met deze wagens is het lastig om elkaar te volgen. Over een snelle ronde wordt het mooi."

Poleposition Verstappen?

Gevraagd of hij kans denkt te maken op de poleposition voor de Qatarese Grand Prix, vindt de Red Bull-coureur het nog veel te vroeg om daar al voorspellingen over te doen. "Het is nog te vroeg om te zeggen of we mee kunnen strijden om de poleposition. Laten we even wachten tot morgen, want we hebben nog veel om naar te kijken, want alles is heel nieuw." Hij weet in ieder geval dat hij de race van start zal gaan op de plek waar hij kwalificeert. Tenminste, een straf voor het incident in Brazilië krijgt hij sowieso niet. "Dat is mooi, maar ook wat we hadden verwacht", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"