Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet onder de indruk van Max-mania in Zandvoort: "Hoort erbij"

Voor Max Verstappen was het een drukke dag donderdag. De Nederlander stond, zoals ook wel werd verwacht, in het middelpunt van de belangstelling. Na enkele Formule 1-loze weken werd de Nederlander op zijn thuiscircuit het hemd van het lijf gevraagd.

Op Nederlandse bodem, op het circuit waar hij de laatste twee gehouden F1-races won, nam Verstappen ook tijd om de Nederlandse pers te woord te staan, waaronder RacingNews365. Verstappen gaf aan dat het voor hem niet zo druk is, als voor de buitenwacht misschien lijkt. "Het valt wel mee. Het is op donderdag denk ik alleen wat drukker, maar de rest van het weekend valt het wel mee. Tot nu is het prima. Ik weet dat het erbij hoort. Het leuke voor mij begint op vrijdag, als je in de auto zit en je ding kan doen."

Verstappen genoot van de afgelopen weken, maar is blij weer te kunnen gaan racen. "Ik vind het leuk om soms even vakantie te hebben, maar aan de andere kant vind ik het ook fijn om op een gegeven moment weer die routine te hebben en weer door te gaan. Het was fijn om een paar dagen helemaal niet, totaal niet met F1 bezig te zijn. Fijn dat je geen e-mails of berichten krijgt die gerelateerd zijn aan de auto."

Verwachtingen voor Zandvoort

Dit weekend wordt er regen voorspeld tijdens de GP van Nederland op Zandvoort. Verstappen ziet dat niet als een probleem als hij wordt gevraagd naar de kombochten "Water valt naar binnen toe. In bocht drie zitten we altijd hoog en de laatste bocht is vol gas, dus dat maakt niet uit. Het valt toch allemaal in de binnenkant, dan ga je gewoon wat hoger en heb je er geen last van." Verstappen verwacht dan ook geen grote verschillen tussen de teams qua set-up. "Op sommige circuits, zoals Spa, zag je echt wel verschil tussen de teams qua vleugelstanden. Dan is het wat lastiger te kiezen. Hier rij je met de grootste vleugel, dus dat maakt het wel wat makkelijker ja."

De Nederlander ziet dat de Red Bull het goed doet op zowel high als low downforce circuits. "Alles past denk ik wel goed bij de auto, maar het is ook meer dat sommige andere teams beter zijn met meer downforce, waardoor het dan automatisch wat dichter bij elkaar zit. Het heeft aan de andere kant ook met banden te maken, want als je die goed onder de knie heb tijdens een weekend, dan maakt het ook een groot verschil."

Genieten

Dat alle aandacht op de eerste dag naar hem uitgaat, dat doet Verstappen niet zoveel. "Voor mij is het hetzelfde als in 2021. Ik denk dat ik hier iets relaxter sta. Vorig jaar was het niet overweldigend, toen vocht je ook nog voor het kampioenschap en nu sta je er iets relaxter in, maar dat komt ook door de ervaring die je de laatste twee jaar hebt opgebouwd. Voor nu wil ik gewoon doorgaan waar we in Spa gebleven waren, dat is het doel."

    Voor het derde jaar op rij wordt de GP van Nederland verreden. Geruchten gaan dat Nederland en de GP van België in de toekomst misschien gaan rouleren op de F1-kalender. Het ene jaar de race in Zandvoort, het andere jaar de race op Spa-Francorchamps. Verstappen: "Ik denk dat er heel veel circuits een plek op de kalender verdienen, maar ze willen ook veel geld verdienen. Het is dan ook altijd een lastig verhaal. Rouleren kan ook niet verkeerd werken voor allebei, denk ik."

      Desondanks geniet hij op zijn thuiscircuit. Iets wat hij jaren terug niet voor mogelijk had gehouden. "Dat hebben ze heel mooi aangepakt. Ik denk uiteindelijk dat Nederlanders daar wel een beetje om bekend staan, dat ze dat wel kunnen. Uiteindelijk hebben ze het toch allemaal geregeld gekregen. Er is altijd wel een oplossing voor alles."

        Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

        Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

        Win 30 keer jouw inzet!

        Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

        Praat mee!

        Viaplay
        x
        Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024