Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen niet tevreden na trainingsdag: "Red Bull heeft werk voor de boeg"

Max Verstappen sloot de tweede vrije training in Canada af op P6. Alhoewel het beeld ietwat vertekend was, is de Nederlander niet echt tevreden met het verloop van de dag.

Nadat de eerste vrije training in het water viel door een veiligheidsprobleem , werd de tweede oefensessie in Canada met een half uur verlengd. Alhoewel deze tot twee maal toe werd onderbroken door een rode vlag en in de slotminuten door regen, wisten Max Verstappen en collega's een mooi aantal ronden te rijden. Aan het einde van de rit stond Verstappen op P6, met twee Mercedessen, twee Ferrari's en Fernando Alonso boven hem op het scorebord. Een ietwat vertekend beeld, omdat de Mercedes-coureurs en Alonso hun snelste ronden later in de sessie, dus op een betere baan, reden. Toch reed Ferrari op ongeveer dezelfde momenten nagenoeg even snel als, zo niet een klein beetje sneller dan de Red Bull-coureur. Werk aan de winkel, concludeert de regerend wereldkampioen Formule 1 aan het einde van de vrijdag dan ook op zijn eigen website. "Het was geen normale vrijdag, omdat we eigenlijk niet gereden hebben in de eerste vrije training. Dat was voor iedereen hetzelfde natuurlijk. Gelukkig hebben we in de tweede training onze ronden kunnen rijden. Ik denk dat we nog werk voor de boeg hebben, want de auto gaat op dit moment nog niet echt goed over de kerbstones. Het gaat niet slecht, maar we moeten nog wat afstellingen finetunen."

Kerbstones

Het voornaamste probleem is dus de kerbstones, die op het Circuit Gilles Villeneuve relatief hoog zijn. "Het was een wat lastige sessie, maar soms heb je van die dagen", concludeert de immer nuchtere Verstappen. "We weten wat de minder sterke punten van onze auto zijn en de kerbstones die hier liggen, passen niet bij onze RB19. Dat proberen we voor zaterdag te verbeteren. Het ziet ernaar uit dat het zaterdag gaat regenen, dus dat kan een interessante kwalificatie opleveren, terwijl het zondag mogelijk weer droog is."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje