Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet zeker van zijn zaak: "We moeten veel verbeteren"

Twee races op rij heeft Max Verstappen niet gewonnen in de Formule 1. Dit weekend staat de GP van Hongarije op het programma, de race die hij de laatste twee jaren won. Is drie op een rij mogelijk? De Nederlander zal er alles aan doen.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2022 en 2023 ging Max Verstappen er met de zege vandoor op de Hungaroring. In die jaren was het telkens wel een Mercedes die van poleposition startte. Laat dat team nu juist de laatste twee races gewonnen hebben met George Russell (Oostenrijk) en Lewis Hamilton (Groot-Brittannië). Verstappen erkent dat het niet zomaar een abc'tje zal worden voor hem en Red Bull dit weekend. 

"Hongarije is een interessant circuit en we kijken ernaar uit om er deze week te racen. Het circuit is erg smal en bochtig en heeft een erg technische tweede sector; het zal deze week ook een stuk warmer zijn", trapt de regerend wereldkampioen zijn voorbeschouwing af. 

Hij kijkt ook nog even terug naar zijn race in Groot-Brittannië. "Silverstone was een lastige race voor ons: hoewel we de juiste beslissingen hebben genomen, hebben we nog steeds veel om aan te werken en te verbeteren voor de tweede helft van het seizoen. Ik ben terug in de fabriek geweest met het team op de simulator om me voor te bereiden op de komende race en dat was goed." 

"Tot slot hadden we vorig jaar een briljante race in Hongarije en we hebben hier goede herinneringen aan de twaalfde overwinning op rij die we hier toen behaalden als Red Bull. Hopelijk kunnen we dit jaar weer een geweldige race rijden en opnieuw een goed teamresultaat neerzetten."

Ook interessant:

Na een weekje rust dendert de Formule 1 weer door met de Grand Prix van Hongarije! De Hungaroring staat garant voor spektakel en is dit jaar extra belangrijk wegens de pikorde van de afgelopen weken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zien een cruciale test voor Max Verstappen en Red Bull en vertellen je er alles over in een kakelverse aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Williams stuurt Sargeant per direct de laan uit, vervanger bekend