Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen nuanceert hardnekkige suggesties: "Het is allemaal niet zo dramatisch"

Max Verstappen krijgt dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd weer een beetje tegenstand vanuit de eigen gelederen. Waar Sergio Perez zich zeer goed lijkt te voelen met de nieuwe reglementen, lijkt Verstappen daar soms juist wat mee te worstelen. Of valt dat allemaal wel mee?

Sergio Perez staat in het wereldkampioenschap Formule 1 in punten minder dan één raceoverwinning achter op teamgenoot Max Verstappen. Dat was de voorbije jaren met de verschillende teamgenoten wel anders. Perez kan op veel lof rekenen en gedijt zichtbaar goed onder de nieuwe Formule 1-reglementen. Maar hoe zit dat met de Nederlandse kampioen? Heeft hij het werkelijk zo lastig met die nieuwe auto? "Ik zie natuurlijk ook dat Checo meer op zijn gemak is in de Red Bull dan vorig jaar", zo geeft hij in de persconferentie op de vrijdag van de Grand Prix van Azerbeidzjan aan ten overstaan van onder andere RacingNews365. Maar klopt het dat hij een auto wil die wat directer stuurt? "Ja, dat is wat ik wil en daar werken we ook aan. Daarmee wil ik echter niet zeggen dat ik me niet op mijn gemak voel in de auto. Maar deze auto's zijn zo zwaar, lang en breed dat je juist vanwege dat toegenomen gewicht een auto wilt die directer stuurt omdat je sneller door de bochten gaat."

"Niet voor niets al vier races gewonnen"

En dat moet Verstappen dan met name ook in de kwalificaties helpen: "Dan kun je net iets makkelijker tot het uiterste pushen, iets wat er nu niet helemaal in zit. Maar het is echt allemaal zo dramatisch niet. Ik heb niet voor niets al vier races gewonnen dit seizoen. Dat is meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Dus het is niet zo verkeerd, het vraagt vooral om het finetunen van de kleine dingen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'