Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen of Perez zal unicum doorbreken in Bakoe: "Dat gaat nu veranderen"

Wordt de Grand Prix van Azerbeidzjan net zoals de eerste races een 'walk in the park' voor Red Bull en specifiek voor Max Verstappen? Het podcastpanel van RacingNews365 blikt vooruit.

Na de eerste drie Formule 1-races is Red Bull nog altijd ongeslagen. Max Verstappen won in Bahrein en in Australië, terwijl teamgenoot Sergio Perez in Saoedi-Arabië de race op zijn naam schreef. Het gat naar de rest van de teams is groot en dat schetst een zorgwekkend beeld voor de volgende race in Bakoe. Althans, voor alle teams die geen 'Red Bull' heten. In de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de kansen van Verstappen en Perez op het stratencircuit in Azerbiedzjan. Wordt het een eitje om de race te winnen? "Yep! Absoluut", is het duidelijke oordeel van Coronel. "Je ziet dat ze altijd goed gaan daar. Vorig jaar waren de Ferrari's nog heel erg snel op dit moment van het kampioenschap. Maar de motoren gingen toen stuk, die hadden ze net wat teveel opengeschroefd. Charles Leclerc is hier overigens altijd erg snel. Ik weet nog dat hij op poleposition stond en dat hij ook nog een keertje tijdens de kwalificatie zijn auto in de muur plantte..." Ondanks het feit dat Verstappen volgens Coronel makkelijk kan winnen in Bakoe, verwacht hij wel een spannende race. "Maar Red Bull heeft het wel erg goed voor elkaar, al helemaal met de topsnelheid. Hier heb je een mégalang recht stuk en een hele goede DRS-zone, dat is heel goed voor de Red Bull."

Altijd wat in Bakoe

Ook Dimmers is het met de stelling van Mosterdijk: Azerbeidzjan wordt een walk in the park voor Verstappen en Red Bull. "Eens, alleen het mooie aan Bakoe is dat je nooit weet hoe de race gaat verlopen. Eén foutje en de safety car gaat direct de baan op, dan kan alles zomaar veranderen." Maar een één-twee. Is dat in theorie evengoed een no-brainer? "Ik zou zeggen normaal gesproken wel, alleen dan moet je niet teveel chaos hebben. Checo gaat er altijd goed, Max heeft er wel veel pech gehad. Maar goed, als de auto het gewoon doet, dan is er op dit moment niemand die Red Bull van een één-twee af gaat houden. En al start je hier twintigste, dan kan je nog steeds winnen." Coronel vult aan: "Dat kan heel goed. DRS betekent op het rechte stuk eigenlijk dat als je erachter zit, je er wel voorbij kan komen. Maar Ruud, wist jij dat Bakoe vanaf 2016 altijd andere winnaars heeft gehad? Nog nooit heeft iemand er twee keer gewonnen." Met Verstappen en Perez beide al op één overwinning concludeert Dimmers: "Dat gaat nu veranderen!" Beluister de gehele podcast hieronder!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"