Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Heel speciaal om die beroemde woorden van Horner over de radio te horen"

Max Verstappen is de regerend wereldkampioen in de Formule 1. De beroemde woorden die Red Bull-teambaas Christian Horner in Abu Dhabi over de boordradio sprak, zorgden voor een speciaal moment.

Verstappen Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen is te gast in de podcast The Edge van Red Bull-sponsor Tag Heuer. Het gaat vooral over de seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi, waar al ontstellend veel over gezegd en geschreven is. In deze podcast echter zien we alles door de ogen van Verstappen als hij zijn eigen verhaal doet.

Dat verhaal leidt de luisteraar via de opwinding van wat die dag wellicht mogelijk was, naar de teleurstelling dat halverwege de race alles verloren lijkt, naar die ene allesbeslissende ronde die Verstappen weet te benutten om toch nog als eerste over de streep te gaan.

Zoals zo vaak na een zege meldt teambaas Christian Horner zich bij Max Verstappen via de boordradio: "Max Verstappen, you are the world champion! The world champion!

"Max Verstappen, you are the world champion"

De manier van formuleren kennen we van Horner, maar deze keer voelde het toch net wat anders, al moest Verstappen moeite doen om de woorden te verstaan: "Mijn trommelvliezen waren op dat moment al ontploft van al het geschreeuw over de boordradio."

"Maar het is nog al wat. Ik heb die woorden natuurlijk eerder gehoord toen Red Bull titels in de Formule 1 won en ik nog in de go-karts racete. Op dat moment droom je er nog van om überhaupt de Formule 1 te halen en op zijn minst een podiumplaats te behalen. Om misschien een keer race te winnen."

"Maar als je die taken hebt volbracht, wil je vechten voor de wereldtitel en om die specifieke woorden dan te horen over de boordradio is heel speciaal."

Nu kan hij er misschien nog wel meer van genieten dan toen in het moment: "Alles ging zo snel en daar kwamen zoveel emoties bij kijken. Het was krankzinnig. Wat me allemaal overkwam... ik huilde in mijn helm, wetende dat we het ultieme doel in racen na heel veel hard werken hebben bereikt. Die hele uitloopronde is een moment dat ik nooit zal vergeten."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt