Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Heel speciaal om die beroemde woorden van Horner over de radio te horen"

Max Verstappen is de regerend wereldkampioen in de Formule 1. De beroemde woorden die Red Bull-teambaas Christian Horner in Abu Dhabi over de boordradio sprak, zorgden voor een speciaal moment.

Verstappen Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen is te gast in de podcast The Edge van Red Bull-sponsor Tag Heuer. Het gaat vooral over de seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi, waar al ontstellend veel over gezegd en geschreven is. In deze podcast echter zien we alles door de ogen van Verstappen als hij zijn eigen verhaal doet.

Dat verhaal leidt de luisteraar via de opwinding van wat die dag wellicht mogelijk was, naar de teleurstelling dat halverwege de race alles verloren lijkt, naar die ene allesbeslissende ronde die Verstappen weet te benutten om toch nog als eerste over de streep te gaan.

Zoals zo vaak na een zege meldt teambaas Christian Horner zich bij Max Verstappen via de boordradio: "Max Verstappen, you are the world champion! The world champion!

"Max Verstappen, you are the world champion"

De manier van formuleren kennen we van Horner, maar deze keer voelde het toch net wat anders, al moest Verstappen moeite doen om de woorden te verstaan: "Mijn trommelvliezen waren op dat moment al ontploft van al het geschreeuw over de boordradio."

"Maar het is nog al wat. Ik heb die woorden natuurlijk eerder gehoord toen Red Bull titels in de Formule 1 won en ik nog in de go-karts racete. Op dat moment droom je er nog van om überhaupt de Formule 1 te halen en op zijn minst een podiumplaats te behalen. Om misschien een keer race te winnen."

"Maar als je die taken hebt volbracht, wil je vechten voor de wereldtitel en om die specifieke woorden dan te horen over de boordradio is heel speciaal."

Nu kan hij er misschien nog wel meer van genieten dan toen in het moment: "Alles ging zo snel en daar kwamen zoveel emoties bij kijken. Het was krankzinnig. Wat me allemaal overkwam... ik huilde in mijn helm, wetende dat we het ultieme doel in racen na heel veel hard werken hebben bereikt. Die hele uitloopronde is een moment dat ik nooit zal vergeten."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"