Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen ondanks inhaalrace in Hongarije kritisch over nieuwe F1-regels

Max Verstappen won de Grand Prix van Hongarije na een inhaalrace waarbij hij vanaf de tiende positie startte. Hoewel de nieuwe reglementen in de Formule 1 het inhalen zouden moeten bevorderen, valt dit volgens de Nederlander toch tegen en had hij zijn inhaalacties op de Hungaroring te danken aan iets anders.

Verstappen Leclerc Hungary 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De eerste seizoenshelft in de Formule 1 zit er officieel op. De nieuwe reglementen hebben nu al wat verandering laten zien en het volgen is volgens vele coureurs makkelijker geworden, maar Max Verstappen is nog niet helemaal overtuigd.

Aangezien de Nederlander heel wat bolides in heeft moeten halen tijdens de GP van Hongarije, werd hem gevraagd in hoeverre hij merkt dat de nieuwe reglementen zijn werk doen. Verstappen is echter nog niet helemaal te spreken over de reglementen waarvan de intentie is om minder vuile te creëren waardoor de achterliggende auto beter kan volgen in de bochten.

"Ik kon de auto's een beetje beter volgen (vergeleken met vorig jaar, red.), maar nog steeds was het moeilijk om te passeren", laat de coureur van Red Bull weten aan de media, waaronder RacingNews365.

Verstappen: "Nog steeds een hele uitdaging om in te halen"

Hoewel we veel inhaalacties zagen en het misschien wel één van de beste races was op de Hungaroing van de afgelopen jaren, is dit volgens Verstappen niet geheel te danken aan de nieuwe reglementen in de Formule 1.

"Ik denk dat je zeker een beetje een bandenvoordeel moest hebben, of bijvoorbeeld het feit dat anderen het lastig hadden met de banden. Ik denk dat dit allemaal meer een rol heeft gespeeld in de mogelijkheid om in te halen dan wanneer het, laten we zeggen, een zonnige dag zou zijn geweest. Ik vind dat het nog steeds een hele uitdaging is om in te halen."

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen