Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ondanks probleem tevreden na eerste dag in Mexico

Max Verstappen was overtuigend snel op het Autódromo Hermanos Rodríguez, maar de Nederlander haalde het einde van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico niet. Met nog een kleine tien minuten te gaan viel de Red Bull met startnummer 33 stil.

Bang voor een gridstraf hoeft de Nederlander waarschijnlijk niet te zijn, zo liet Verstappens teambaas Christian Horner al weten. De 21-jarige lijkt er zelf ook niet heel erg angstig voor te zijn: Verstappen had een vrolijke gelaatsuitdrukking na de tweede oefensessie in Mexico.

"Voor nu lijkt het erop dat we niet bang hoeven te zijn", spreekt Verstappen kort nadat de actie een halt is toegeroepen. "Het was een hydraulisch probleem, maar we weten nog niet exact wat er fout is gegaan. We hebben een goede wagen hier, downforcetechnisch en aerodynamisch gezien ziet het er goed uit." Verstappen vergelijkt de situatie in Mexico met een eerdere Grand Prix: "Deze situatie zagen we ook al in Monaco, al moeten we morgen zien hoe we er daadwerkelijk voor staan. Ik hoop de jongste polesitter in de Formule 1 te worden, maar we mogen niet verslappen. We moeten blijven werken." Achter Verstappen eindigde diens teammaat Daniel Ricciardo op een tweede plek, de Australiër was vijftien honderdsten langzamer dan zijn 21-jarige collega. De nummer drie, de verrassende Carlos Sainz, werd op meer dan een seconde gereden. Sebastian Vettel (vierde) en Lewis Hamilton (zevende) kwamen er niet aan te pas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"