Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Verstappen ondanks schrikmomentje naar snelste tijd in natte tombola GP Nederland

Max Verstappen heeft de snelste tijd geklokt in de natte en daardoor listige derde vrije training voor de GP van Nederland. We zagen vele uitstapjes, ook voor de Nederlandse Red Bull-coureur.

Verstappen rain Zandvoort grass
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een goede twintig minuten voor aanvang van de derde vrije training komt de regen, niet voor het eerst op zaterdag, met bakken uit de hemel. De sessie gaat wel gewoon van start en de coureurs stuiten dan ook op verraderlijke omstandigheden op de full wets. Ook Max Verstappen verliest bijna de controle over zijn Red Bull (zie video onderaan).

Waar Verstappen zijn weg kan vervolgen, kunnen Kevin Magnussen en Guanyu Zhou dat na hun uitstapjes niet. Voor beide individuele gevallen wordt de rode vlag uitgehangen op het moment dat we wel steeds meer intermediates op de baan zien.

Na de neutralisaties zien we opnieuw Lando Norris bovenaan staan, net zoals in de tweede vrije training. Norris trapt daarmee een fase af waarin meerdere coureurs zich voorbij Verstappen wurmen. Dat is ook logisch, want de baan wordt steeds droger, of beter gezegd, minder nat. De beide McLaren-coureurs blijven daarbij vaste waarden in de kop.

Uitslag Derde vrije training - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen rijdt wat langer door op één setje intermediates, maar daarop weet hij zich niet verder naar voren te werken. Als hij dat al probeert, wordt die poging gehinderd door Liam Lawson, die zijn AlphaTauri even achterstevoren zet in de Arie Luyendykbocht. Hij kan zijn weg vervolgen, maar de rode vlag is dan al voor de derde keer getoond.

Nadien zien we Verstappen wederom op dezelfde set intermediates naar buiten gaan en nu is hij meteen negen tienden van een seconde sneller dan Norris. Niet veel later gaat hij nog eens een seconde sneller en dus staat hij los van het veld. Enkel George Russell komt nog enigszins bij hem in de buurt. Naar de Ferrari's is het niet voor het eerst dit weekend zoeken.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024