Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen 'ongelukkig' in snelle ronden: "Maar al met al geen slechte dag"

Max Verstappen legde in beide vrije trainingen voor de Formule 1 GP van Azerbeidzjan beslag op de derde plaats. We zagen een wat vertekend beeld, want zijn snelle ronden gingen verloren door gele vlaggen. De Red Bull-coureur staat de media na afloop dan ook tevreden te woord.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het was een dag die voor Max Verstappen eigenlijk niet zo lekker begon. De laatste weken hamert hij veelvuldig op het afwerken van een 'clean' weekend, maar ook nu weer waren er DRS-problemen. Zelfs aan het begin van de tweede oefensessie was Red Bull daar nog mee bezig. Het goede nieuws?

"Die problemen deden zich in de tweede training niet meer voor", zo legt Verstappen in Bakoe uit aan Sky Sports. Dat echter betekende niet dat zijn tijd op vrijdag het maximaal haalbare vertegenwoordigt: "In beide sessies werd ik gehinderd door gele vlaggen, dat was een beetje ongelukkig."

Ferrari wederom snel over één ronde

Maar Verstappen is eigenlijk best tevreden over wat hij vandaag heeft gezien en geleerd, wat niet ver weg ligt van het wat vertrouwde beeld: "Ferrari lijkt opnieuw snel te zijn over één vliegende ronde, terwijl dat in de longruns wat meer in balans is. Dat is positief", vervolgt Verstappen die tenslotte ook te spreken is over de banden die Pirelli heeft overhandigd aan de teams.

"Met zijn allen lijken we eindelijk de banden vlot aan de praat te krijgen, nu dus óók op een stratencircuit. Al met al geen slechte dag, maar we zullen nog wel het één ander moeten finetunen."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez