Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ongenadig hard voor Perez: "Zonder mij zou het er voor Red Bull heel anders uitzien"

Voor Max Verstappen kan er bijna niets mis gaan, zo lijkt het, terwijl Sergio Perez de ene na de andere tegenslag te verwerken krijgt. Het zal de regerend wereldkampioen Formule 1 stiekem allemaal een worst wezen.

Tijdens de tweede vrije training in Canada, op vrijdag verreden, was Max Verstappen niet helemaal blij met zijn Red Bull RB19. 'Werk aan de winkel', zo vatte hij zijn vrijdag samen. Hoe anders is dat zo'n 24 uur later, als de Red Bull-coureur zijn 25e poleposition uit zijn F1-loopbaan heeft veroverd en zijn 41e zege in het verschiet ligt. Dat het Verstappen op zaterdag voor de wind ging, kwam echter niet vanzelf. Nee, de wereldkampioen bleef vrijdagavond lang hangen op het Circuit Gilles Villeneuve, om samen met zijn team op zoek te gaan naar een betere afstelling. Soms is dat nou eenmaal nodig, zo concludeert de Limburger in gesprek met onder meer RacingNews365 na de kwalificatie. "Vrijdagavond zijn we tot het einde bezig geweest, net voor de avondklok. Dat duurde lang. Net voor 10 uur 's avonds waren we weg van het circuit. Soms heb je dat gewoon nodig. Er zitten ook dagen tussen dat alles goed loopt en dan zeg je 'tot morgen, bel of app me maar als er iets is'." "Deze vrijdag hadden we net wat meer nodig, dus dan moet je er bij de discussies gewoon bij zijn", verklaart de Red Bull-coureur. "Je moet de auto wat aanpassen, maar ook de banden kiezen voor de race op zondag", zo geeft hij een voorbeeld van zijn bijdrages in de meeting met zijn engineers.

Het ging best goed

De wijzigingen wierpen hun vruchten af, want op zaterdag zat Verstappen veel beter in zijn vel in de Red Bull-bolide. Weliswaar waren de omstandigheden vanwege de regen heel anders, maar zowel in VT3 als de kwalificatie was hij dominant. Alhoewel hij in principe de snelste auto heeft, vormde de regenachtige zaterdag in Montreal een kans om zich nog verder te onderscheiden van de concurrentie. In de regen komt het talent van de coureur immers bovendrijven en kan er soms net wat meer uit het materiaal worden gehaald. Vindt Verstappen het fijn dat hij op zo'n manier kan bewijzen dat het niet alleen door zijn snelle Red Bull komt dat hij zo ver vooraan ligt? "Ja, dat denk ik wel", reageert hij op die vraag. "In de regen is het sowieso iets minder (de rol van de auto, red.) en als je naar de vrijdag kijkt, dan hadden we niet eens de snelste auto." "We hadden dan ook wat dingen om te verbeteren en dat hebben we volgens mij ook gedaan. Het ging volgens mij best wel goed op zaterdag! Ik moet zeggen dat het team het goed snapt en we zitten er altijd bovenop. Daar waren we altijd al redelijk goed in, maar soms hadden we er de auto niet voor om dat te laten zien. Dan kwam het er minder uit."

Niet mijn probleem

Terwijl het talent van Verstappen boven kwam drijven, kende teamgenootje Sergio Perez voor het derde raceweekend op rij een baalzaterdag. Opnieuw bleek Q3 een brug te ver voor de Mexicaan. Tweevoudig kampioen Verstappen toont weinig medelijden. "Nou ja, als ik er niet was geweest vandaag, dan had het er heel anders uit gezien voor Red Bull. Zo kan je het ook zien", is hij ongenadig. "Ik zou niet blij zijn met drie keer op rij Q3 niet halen. Ik ben er verder ook niet mee bezig (met Checo, red.). Ik heb het al druk genoeg om aan mijn kant van de garage alles op orde te krijgen. Daar besteed ik ook al mijn aandacht aan." En merkt hij dan misschien dat het wel iets is dat speelt binnen het Red Bull-team, die mindere prestaties van Perez? "Weet ik veel. Het team moet daar mee bezig zijn misschien, maar dat moet je aan hen vragen. Op vrijdag was ik natuurlijk al druk bezig om de auto beter te krijgen, dus dan ga ik daar niet over nadenken. Ook nu niet. Nu ga ik lekker terug, drink ik een Red Bull, heb ik een meeting, ga ik naar het hotel, lekker douchen en dan vind ik het wel prima. Het is niet mijn probleem", zo sluit hij broodnuchter af.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje