Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontgoocheld na vrije trainingen: "Slechter dan vandaag kan niet"

Een vijfde en zevende plaats, het was niet de vrijdag van Max Verstappen in Imola. Uiteraard is de Nederlander niet blij.

Verstappen Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna waren een worsteling voor Max Verstappen. De 26-jarige Red Bull-coureur was niet blij met de balans en kwam niet verder dan de vijfde en zevende plaats. Verstappen kan niet anders dan stellen dat er nog veel werk verzet moet worden voor de kwalificatie en de race.

"De balans was er niet in de auto, ik voelde me niet comfortabel", vertelt Verstappen op zijn eigen website. "Het was eigenlijk heel slecht, de longrun ook. Of ik denk dat het zaterdag beter gaat? Slechter dan vandaag kan haast niet."

Verstappen is ook boos op Lewis Hamilton, die hem hinderde in een snelle run. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Je probeert dan altijd kalm te blijven, maar het gebeurde dus weer. Ik wil er tegelijkertijd niet te veel over praten, want dat was niet ons probleem. We hadden de snelheid niet en moeten dat zien op te lossen. Het was heel makkelijk om de auto te ‘verliezen’. Er zijn echt dingen die we moeten verbeteren om morgen wel competitief te zijn."

Bekijk hieronder de hoe Verstappen het zwaar had tijdens de vrije trainingen en zelfs meermaals door het grind moest.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"