Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult: "Daar zijn we bij Red Bull enorm op vooruit gegaan"

Op de tweede testdag kwam Max Verstappen niet in actie. Hierdoor had de wereldkampioen wel tijd om zijn mening te geven over de RB20 en het toch wel wat radicale ontwerp van de wagen die hem zijn vierde wereldtitel moet gaan opleveren.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Pas tijdens de testdagen in Bahrein zien we werkelijk hoe de RB20 zich verhoudt ten opzichte van andere wagens en hoe Adrian Newey het ontwerp werkelijk heeft bedacht. Tijdens de onthulling van de RB20 een week geleden zagen we al dat sommige features wel wat weg hadden van het ontwerp van de Mercedeswagen van vorig jaar.

Max Verstappen maalt daar niet zo om, zo gaf hij donderdag aan in gesprek met de Nederlandse media, waaronder RacingNews365. "Ik vertrouw gewoon op wat de mensen bij ons in het team doen. Ze hebben er vertrouwen in dat dit beter is dan al het andere wat ze hebben getest in de winter", zegt de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen roemt het ontwerpteam en de mensen in de fabriek die er jaar in jaar uit in slagen om van de Red Bull-wagen de sterkste te maken. "Ik denk dat dat wel iets is waar we de afgelopen jaren natuurlijk enorm op vooruit zijn gegaan. Dat alles wat in de winter nog komt naar de auto, dat dat ook gewoon goed werkt."

De eerste contouren van de RB20 zag Verstappen eind vorig jaar, net na afloop van het seizoen. "Ik moet zeggen, op dat moment was ik daar niet zo veel mee bezig. Ik zag de tekeningen en dacht, ja, het ziet er wel mooi uit. Maar ik zat meer te denken aan vakantie. Uiteindelijk maakt het ook niet uit natuurlijk hoe de wagen eruit ziet."

Verstappen zegt wel blij te zijn met de aanpassingen die gemaakt zijn, ondanks dat de RB19 natuurlijk al heel dominant was. "Wat ik wel fijn vind aan het team is natuurlijk dat ze niet conservatief zijn geweest. Ze hebben denk ik echt wel weer de limieten opgezocht voor wat betreft het veranderen van het concept. Ik denk dat ze gewoon meer potentieel zagen in deze auto als platform voor nieuwe doorontwikkelingen ten opzichte van wat we hadden."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China