Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult interne afspraken over gepland Red Bull-debuut

Max Verstappen maakt in het eerste weekend van mei in 2016 zijn debuut voor Red Bull Racing. Een onverwachte stap op dat moment, maar wel een stap die er altijd al aan zat te komen.

Verstappen Spanje 2016
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het staat bij vrijwel iedere Nederlandse Formule 1-fan op het netvlies gegrift, de eerste overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 in zijn eerste race voor Red Bull Racing. Hij kreeg het stoeltje van Daniil Kvyat, die op zijn beurt werd teruggezet naar Toro Rosso.

Verstappen maakte promotie, maar die promotie zou hij altijd al hebben gekregen, zo vertelt Verstappen zelf in de Viaplay-docu '10 jaar Max Verstappen': "Die promotie naar het hoofdteam was eigenlijk al voor het jaar erna - 2017 - vastgezet. Dat dat in 2016 al kwam, was alleen maar mooi meegenomen."

Het was daags na de Grand Prix van Rusland van dat jaar, de race waarin Daniil Kvyat tot twee keer toe Sebastian Vettel torpedeerde en waarin hij zijn bijnaam 'The Torpedo' verdiende. Red Bull had genoeg gezien van de Rus.

"Het was ook een soort opluchting toen ze mij de dag na de race in Sotsji vertelde dat ik eerst naar Graz moest, naar Helmut Marko, en dan daarna door naar de de fabriek in Engeland."

Verstappen won zijn eerste race in Spanje en dat kwam hem naar eigen zeggen goed uit. Met terugwerkende kracht, maar ook met het oog op de daaropvolgende race in Monaco, waar hij crashte in de kwalificatie.

"Dat debuut kwam heel goed uit, omdat er toch nog wel mensen waren met de nodige twijfels. Maar dan win je die wedstrijd, al zat daar ook wel wat geluk bij. Evengoed is dat wel fijn binnenkomen. Het weekend daarna verliep natuurlijk niet helemaal lekker, maar als je dan die race daarvoor hebt gewonnen, is dat wel iets dat men onthoudt."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB