Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen onthult toekomstplannen: 'Wil ook wat anders dan Formule 1'

Max Verstappen wil het liefst nog zo'n 'tien a vijftien jaar' blijven winnen bij Red Bull in de Formule 1. Daarna heeft de Nederlander andere plannen, al wil hij wel blijven racen.

Max Verstappen heeft zijn doel in de Formule 1 behaald: wereldkampioen worden. De Nederlander blijft nog in ieder geval tot en met 2028 rijden in de koningsklasse voor Red Bull. Er zijn nog geen plannen om de sport in de nabije toekomst te verlaten, maar op latere leeftijd heeft hij al wel wat toekomstplannen. Het racen loslaten zal Verstappen niet zo snel doen. Na het Formule 1-avontuur wil de Red Bull-rijder andere raceklassen opzoeken. Op zijn eigen website, Verstappen.com , legt hij uit waar zijn ambities liggen en waar niet. "Ik heb twee keer in de rallyauto van mijn vader gereden. Dat vond ik heel leuk, maar ik hoef daar geen competitie mee te rijden. Het rijden van al die stages laat ik lekker aan hem over."

Wat wil Verstappen wél doen in de racerij?

Rally-rijden mag dan geen ambitie zijn van Verstappen, maar er zijn nog genoeg andere raceklassen om van te genieten. Vader Jos Verstappen komt nu op vijftigjarige leeftijd uit in de rallysport, een leeftijd waarop Verstappen 'misschien ook nog wel' actief is in de autosport. "Maar dan meer als hobby en voor het plezier." "Sowieso wil ik in de verre toekomst nog in andere klassen dan de Formule 1 rijden", legt hij uit. "Zoals langeafstandsraces en dan met drie of vier rijders samen. Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar een leuke tijd hebben is ook belangrijk."

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen