Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen onthult zijn F1-geheim: "Dat doe ik al van jongs af aan"

Max Verstappen is de beste Formule 1-coureur van het moment. Hij deelt zijn 'geheim', waar hij al van jongs af aan aan werkt.

In een interview met The Daily Mail velt Max Verstappen zijn oordeel over iedereen op de grid, maar wordt hij eerst gevraagd om eens goed in de figuurlijke spiegel te kijken. Alhoewel hij niet graag over zichzelf praat, wil de wereldkampioen Formule 1 toch vertellen wat volgens hem een van zijn sterke punten is. "Het is lastig om over mezelf te praten en ik heb liever dat anderen over mij praten, maar een ding waar ik al van jongs af aan aan probeer te werken, is mijn aanpassingsvermogen in de auto."

Vader Jos

Vader Jos Verstappen, die hem in zijn jonge jaren dag in dag uit bijstond, is daarin een belangrijke factor geweest, zo vertelt Max. "Als we naar een nieuw circuit gingen, dan vertelde mijn vader me dat ik vrijwel meteen zo snel mogelijk moest zijn." "Sommige mensen zouden zeggen dat je een uur de tijd hebt om op snelheid te komen, maar mijn vader zei: "Nee, je hebt drie ronden de tijd en dan moet je op snelheid zijn". Daarom dwing ik mezelf altijd om dat te doen."

Aanpassen aan de limiet

Volgens Verstappen is het van groot belang dat een coureur zich aanpast aan de situatie en daarom vindt hij het ook lastig om een vraag over zijn rijstijl te beantwoorden. "Er wordt me vaak gevraagd wat nou mijn rijstijl is, maar dat vind ik lastig om te zeggen, want ook op dit vlak pas ik me aan." "Als een auto last heeft van onderstuur, dan pas je je daar op aan. Als je last hebt van overstuur, dan pas je je daar op aan. Hetzelfde geldt als het gaat om de circuits. Soms heb je veel bandenslijtage, sommige circuits hebben wat meer grip. Je past je aan aan de limieten van de baan waarop je rijdt of de omgeving waarin je je bevindt. Dat is de sleutel."

Nummer 1 in F1

Als hij tot slot gevraagd wordt of hij zichzelf op dit moment ziet als de beste coureur ter wereld, krijgt de interviewer van dienst een filosofisch antwoord terug. "Ik rij in F1 met nummer 1. Er zijn echter veel andere disciplines. Ik doe veel dingen buiten F1 om, zoals karten en simracen." "Ik vind het daarbij fascinerend om mensen te ontmoeten die goed zijn in hun discipline. Je leert daar veel van, want niemand is perfect en iedereen kan een betere coureur worden", aldus de regerend wereldkampioen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen