Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult zijn plan als teambaas na F1: "Zo'n soort baas zou ik dan zijn"

Max Verstappen kan in de toekomst wel eens teambaas worden. Misschien niet in F1, maar wel van zijn eigen team. Wat voor managementstijl zou hij toepassen? Eentje van de oude school, zo denkt hij zelf.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is op de achtergrond al bezig met zijn eigen raceteam. Langzaam maar zeker krijgt het vorm en in de toekomst zal hij ongetwijfeld teameigenaar en misschien zelf teambaas worden. In de Formule 1 ziet hij dat echter niet zitten, maar wel hoopt hij een GT-team op te kunnen richten. Zo hoopt hij talenten een kans te geven in de sport.

"Dat is mijn doel", vertelt hij in gesprek met Blick. "Ik wil niet per se zelf racen, maar ik wil iets groots opbouwen, talenten een kans geven. Dat betekent niet dat ik ze naar de Formule 1 wil loodsen, maar ik wil hen helpen stappen te zetten in de autosport. In de autosport zijn er namelijk zoveel raceklassen, waar je plezier kan hebben en succesvol kan zijn. Als professioneel autocoureur kan je daar ook van leven, niet alleen van F1."

Teambaas Verstappen

Wat voor een teambaas zou de Nederlander zijn als hij aan het roer staat? Door de jaren heen had hij te maken met personen als Christian Horner, Franz Tost en Helmut Marko. Zeker de laatste twee zijn van de oude stempel. Niet lullen, maar poetsen. Verstappen ziet zichzelf ook wel zo worden.

"Zeker. Ik zou een no bullshit soort baas zijn. Misschien wat van de oude stempel, want alles moet met presteren te maken hebben en niet hoe goed je bent op social media. Ik wil gewoon winnen, want dan stopt al het andere gepraat eromheen. Dat is het belangrijkste voor mij", aldus de drievoudig F1-kampioen.

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola