Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontkent conflict tussen vader Jos en Horner

Max Verstappen heeft zich uitgesproken over de situatie binnen het team van Red Bull Racing. Er zou namelijk sprake zijn van een ruzie tussen Jos Verstappen en teambaas Christian Horner, maar dat heeft Verstappen nu zelf duidelijk ontkend.

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voor het huidige Formule 1-seizoen was het al hommeles bij Red Bull Racing. Er werd een onderzoek gestart naar teambaas Christian Horner vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag, maar uiteindelijk kwam de teambaas ermee weg. Jos Verstappen liet zich eerder al horen over de hele situatie. "Deze situatie is niet goed voor het team en drijft mensen uit elkaar. Dit kan zo niet doorgaan. Er blijft spanning in de lucht hangen", zo zei hij begin maart.

Ook zou er een vermeende ruzie zijn geweest in Bahrein, maar daar maakte Verstappen sr. al snel een einde aan. "Op vrijdag, voor de race riep hij: 'Vertrouw je me? Ik doe alles voor je zoon'. Toen praatten we een beetje met onze handen. Van een ruzie was geen sprake. Wel hadden we op een ander moment een discussie in zijn kantoor en toen ben ik naar buiten gelopen. Na de race heeft hij me wel gefeliciteerd met Max' prestatie."

Het is alweer een tijdje rustig rond Horner, maar nu spreekt Max Verstappen zich uit in gesprek met The Guardian. "Mijn vader zal natuurlijk altijd bij me blijven", zo zegt Verstappen. Maar hoe zit het dan tussen Horner en Verstappen sr.? "Ze hebben geen conflict. Mensen kunnen verschillende meningen hebben, maar dat is een ander verhaal."

Verstappen heeft al vaker over verschillende pijlers gesproken binnen zijn loopbaan. Maar waar staat Horner dan? "Er zijn veel pijlers bij betrokken. Toen ik naar Red Bull Racing ging, was Christian een pijler in dat hele verhaal. Maar het gaat er altijd om dat iedereen weer gefocust is op prestaties. We hebben het al vaak gezegd, we zijn momenteel erg gefocust op de performance en hopelijk kunnen we dat zo houden."

Wat vindt Verstappen eigenlijk van alle verhalen rond Horner? "Ik heb liever niet dat deze verhalen, deze dingen binnen het team gebeuren. We moeten er gewoon mee omgaan en verder gaan. Ik sta onder contract bij het team om mijn werk te doen. Dat gaat om het presteren, daar ben ik op gefocust. Ik ben geen politicus, ik ben niet iemand die ervan houdt om met politiek bezig te zijn. Ik richt me gewoon op de prestaties met de mensen om me heen. Ik probeer mezelf af te leiden van het negatieve", zo sluit Verstappen af.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen