Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen ontkracht Red Bull-roddels over nadeel nieuwe reglementen

De Formule 1-reglementen zijn opgehelderd om 'flexibele onderdelen' aan te pakken. Geruchten gingen de ronde dat ook Red Bull hier gebruik van maakte, maar Max Verstappen verzekert dat ze geen enkel verschil zullen merken.

Verstappen Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf de Formule 1 Grand Prix van Singapore geldt een opheldering in de reglementen, waardoor 'flexibele onderdelen' op bepaalde plaatsen van de F1-bolides worden aangepakt. Tuurlijk bewegen er altijd genoeg onderdelen in een racewagen, maar op bepaalde 'vaste' onderdelen kon naar verluidt een voordeel worden behaald.

Buigende onderdelen zouden namelijk een voordeel kunnen opleveren. Om dit grijze gebied op te helderen kwam de FIA met een Technical Directive, waarbij als het ware de mogelijkheid tot flexibele onderdelen wordt afgenomen. Hoe dat zit, daarover lees je hier meer.

Mogelijk hebben een aantal teams hierdoor aanpassingen moeten doen aan hun bolide. Al snel gingen geruchten de ronde binnen de F1-paddock en werd er ook naar Red Bull gewezen als een van de 'boosdoeners' in het opzoeken van het grijze gebied.

Max Verstappen verwijst al die geruchten direct naar de prullenbak. Als er gevraagd wordt of er met het nieuwe Technical Directive iets zal veranderen voor Red Bull, reageert hij duidelijk. "Ik denk het niet. We hebben nog nooit een flexibele voorvleugel of iets dergelijks gehad, dus dit moet voor ons geen last zijn", zegt hij tegen onder andere RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen