Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontkracht Red Bull-theorie: "Nee, nooit gehad"

Een regelwijziging van de FIA houdt de gemoederen bezig in Zandvoort. Asymmetrische remmen werden per direct verboden, waarna er theorieën over Red Bull naar buiten kwamen. Max Verstappen ontkracht de geruchten.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een simpele regelwijziging van de FIA zorgt al een aantal dagen voor veel rumoer. Eind juli herschreef de mondiale autosportbond artikel 11.2.1 van het technisch reglement na een unanieme stemming door de teams. Het ging om een wijziging aan de regels omtrent asymmetrisch remmen, wat vanaf de Grand Prix van Nederland duidelijk verboden is. 

De tekst in artikel 11.2.1 luidt nu als volgt: "Het remsysteem moet zodanig zijn ontworpen dat binnen elke remzone de op de remblokken uitgeoefende krachten even groot zijn en als tegengestelde paren op een specifieke remschijf werken. Elk systeem of mechanisme dat systematisch of opzettelijk asymmetrische remmomenten op een bepaalde as kan produceren, is verboden."

Daarna vervulde Red Bull een hoofdrol in dit verhaal. Het team uit Milton Keynes zou tot en met de Grand Prix van China gebruik hebben gemaakt van een zogenaamde 'inertieklep'. Dat onderdeel ontving hydraulische druk die door de brake-by-wire naar de achteras werd geleid. Afhankelijk van de richting waarin de auto door een bocht ging, kon die met een grotere druk precies naar de linker- of rechterkant van de achteras worden gestuurd.

Het leek er dus op dat Red Bull een mogelijkheid tot asymmetrisch remmen gebruikte, maar volgens Max Verstappen is er niets aan de hand. De wereldkampioen ontkent de geruchten met klem en haalt zijn schouders op over de regelwijziging. "Ik weet niet waar dat vandaan komt. We hebben het ook niet op de auto zitten, dus we maken ons er ook niet druk over."

Dus Red Bull maakte er eerder dit jaar ook geen gebruik van? "Nee."

Ook interessant:

'Koning' Verstappen kan rekenen op extra boost voor GP Nederland

De Formule 1-actie wordt hervat met de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Na enkele lastige F1-weekenden scheelt het dat Max Verstappen met Red Bull juist daar kan rekenen op een extra boost. 

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan