Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontkracht uitspraken Marko: "Misschien vindt Helmut dat leuk om te zeggen"

Max Verstappen kan wel lachen om de uitspraken van Helmut Marko, die riep dat zijn stercoureur tijdens het GP-weekend in Italië soms wat nerveus was. De Red Bull-coureur blikt terug op zijn racedag in Monza.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen bleef koeltjes in Monza en wist na het verschalken van Carlos Sainz naar zijn tiende Formule 1-zege op een rij te rijden. In gesprek met De Telegraaf reageert de Nederlander op de uitspraken van Helmut Marko, die riep dat Verstappen wat nerveus was tijdens het weekend.

Dat ontkracht Verstappen meteen. "Nee hoor, ik was helemaal niet nerveus. Misschien vindt Helmut dat leuk om te zeggen", lacht hij. "Ik was dit hele weekend juist heel ontspannen. Ik ben blij met de race en wat we tot nu toe presteren dit seizoen."

Rust

Die ontspannenheid kwam naar voren tijdens de GP van Italië, want de tweevoudig F1-kampioen zat veertien ronden lang vast achter Sainz. Een keer deelde hij een speldenprikje uit, maar uiteindelijk dwong hij de Spanjaard tot een fout.

Al in ronde vier meldde Verstappen aan zijn engineer dat Sainz aan het glibberen en glijden was op zijn achterbanden. Toen wist de Nederlander dat de zege er absoluut in zat. "Daarom bleef ik daarna ook rustig", vertelt hij.

"Ik probeerde het al een keer buitenom, maar toen kneep hij mij een beetje af. Dan denk ik vooral: laten we het heel houden allemaal. Inhalen is in Monza niet makkelijk en de Ferrari's hebben een hoge topsnelheid, maar uiteindelijk was het een goede race", aldus Verstappen.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Waarom Red Bull Newey per direct buiten het F1-team houdt