Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen door wedstrijdleiding toch extra bestraft

Max Verstappen kreeg twee straffen van tien seconden voor de incidenten met Lando Norris in Mexico. Na afloop leek de Nederlander echter verdere straffen te ontlopen, tot de FIA alsnog ingreep.

SI202410270710
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de beginfase van de Grand Prix van Mexico kwamen Max Verstappen en Lando Norris elkaar tweemaal tegen. De kemphanen vlogen van de baan in de vierde en achtste bocht, waarna Verstappen twee straffen van 10 seconden aan zijn broek kreeg. De stewards achtten hem schuldig aan de beide incidenten. 

Na de race leek Verstappen wel aan een nieuwe straf ontkomen, want de FIA stelde dat hij geen strafpunten op zijn licentie kreeg. Daar kwam de mondiale autosportbond echter op terug. De Nederlander krijgt alsnog twee strafpunten op zijn licentie, al had het ook op vier kunnen uitdraaien. Normaal gesproken is één straf van tien seconden gelijk aan twee strafpunten, maar de stewards vinden dat niet nodig voor het incident in bocht 8. Verstappen heeft nu zes strafpunten en houdt zo nog wat marge, want bij 12 strafpunten volgt pas een schorsing van een race.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen