Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ontslagen uit ziekenhuis na uitgebreide controles

Na zijn gigantische crash en mega-impact in de eerste ronde van de Britse Grand Prix, ging Max Verstappen naar het ziekenhuis in Groot-Brittannië. Hij onderging daar een reeks aan tests na zijn klap van 51G. Die heeft hij doorstaan en zondagavond laat mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Max Verstappen maakte een flinke smakker in zijn Red Bull RB16B tijdens de openingsfase van de race op Silverstone. Na een touche met Lewis Hamilton vloog hij op zeer hoge snelheid zeer hard in de bandenstapels. Via de teamradio werd duidelijk dat hij flink door elkaar geschud was en de Nederlander moest door de FIA-dokter worden ondersteund op weg naar de ambulance. Max werd uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht in Groot-Brittannië, waar hij aan een aantal controles werd onderworpen, waaronder een CT-scan. Rond de klok van elf op zondagavond, zo'n zeven uur na zijn verschrikkelijk harde klapper, liet hij via social media-kanalen weten dat hij het ziekenhuis mocht verlaten. "Ik mag het ziekenhuis verlaten nadat alle controles oké waren. Bedankt iedereen voor alle mooie berichten en beterschapswensen!", zo laat hij in een korte reactie weten aan zijn fans, begeleid door een foto waarop hij samen met vader Jos te zien is.

1416864989244272641

Cleared from the hospital after all the checks were ok. Thank you to everyone for all the nice messages and best wishes pic.twitter.com/zBlfbQ8uh4 — Max Verstappen (@Max33Verstappen) July 18, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi