Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ontvangt lof van voormalig teamgenoot: "Dat waardeer ik van Max"

Carlos Sainz wordt vaak niet in een adem genoemd met namen als Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris en George Russell, maar volgens hem is dat onterecht. Tegelijkertijd heeft hij veel respect voor zijn collega's, en zijn Nederlandse voormalige Toro Rosso-teamgenoot in het bijzonder.

Carlos Sainz begon net als Max Verstappen in 2015 aan zijn Formule 1-carrière bij Toro Rosso. Daar waar Verstappen na een jaar doorstootte naar Red Bull, lukte Sainz dat niet. Via avonturen bij Renault en McLaren eindigde hij vorig jaar uiteindelijk bij Ferrari. De laatste jaren is de Spanjaard een zeer solide coureur in het middenveld van de Formule 1. Toch wordt zijn naam vaak weggelaten als het gaat over de grote talenten in de Formule 1. Sainz, net een klein beetje ouder dan coureurs als Verstappen, Charles Leclerc, George Russell en Lando Norris, vindt het echter onterecht dat hij niet in een adem wordt genoemd met die andere talenten. "Niet iedereen behandelt me als een outsider. Wie de sport begrijpt, met me heeft gewerkt, weet dat ik geen outsider ben." "Toen Ferrari-teambaas Mattia Binotto me belde met de vraag of ik voor Ferrari wilde rijden, wist ik dat ik heel snel zou kunnen zijn. Wie denkt dat mijn niveau niet heel hoog ligt, heeft er niet veel aandacht voor, want diegene kent de Formule 1 niet", zo klinkt hij in gesprek met Corriere della Sera stellig en vol zelfvertrouwen.

Leclerc en hij het beste F1-koppel

Samen met Ferrari-teamgenoot Leclerc vormt Sainz het beste F1-koppel van het moment, zo beweert hij ten minste als hij naar de samenwerking wordt gevraagd. "Ik denk inderdaad dat wij het beste koppel zijn, ook als ik denk aan de persoonlijke kwaliteiten. We zijn ongeveer hetzelfde, hebben een goede relatie en proberen er alles aan te doen om de Italianen trots te maken." Sainz versloeg vorig jaar zelfs Leclerc, terwijl hij dat van tevoren niet had verwacht. Waarom niet? "Het was logisch om te denken van niet. Ik kwam net bij Ferrari en had nog veel te leren. Leclerc is bovendien een sterke teamgenoot. Natuurlijk geloofde ik in mezelf, aan zelfvertrouwen geen gebrek, maar je moet wel realistisch zijn", is hij eerlijk. "Coureurs als Leclerc, Verstappen, Norris en Hamilton hebben geen zwakke punten. De vergelijking zorgt ervoor dat je constant moet verbeteren en daarom is het leuk om een sterke teamgenoot te hebben. Je leert al door te observeren", aldus de Spanjaard, die vervolgens wordt gevraagd op wie hij zijn geld zou zetten voor de titel in 2022, al mag hij niet op zichzelf inzetten. "Geen idee. Dan zeg ik Charles voor Ferrari natuurlijk, maar ik zou eigenlijk willen zeggen Sainz."

Sainz vol waardering voor Verstappen

Maar als hij wereldkampioen wil worden in 2022, dan zal hij eerst af moeten rekenen met onder andere de regerend kampioen, Verstappen. Gevraagd wat hij van de Nederlander vindt, spreekt hij positief. "Ik waardeer Max' kwaliteit om altijd snel te zijn, in iedere situatie, maar ook waardeer ik de moed die hij laat zien als hij zijn eigen lijn blijft rijden tijdens belangrijke inhaalacties." En wat staat hem niet aan als het aankomt op Verstappen? "Niks. Al is dat natuurlijk beter om te zeggen, want anders wordt daar weer een quote uit gehaald", zo eindigt hij met een dikke knipoog.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"