Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Onze auto is geweldig"

Hoe had het seizoen 2018 eruit gezien met een Ferrari- of Mercedes-motor achterin de Red Bull? Zonder twijfel had het Nederlandse volkslied vaker geklonken voor Max Verstappen.

Motorvermogen speelt ook in Brazilië weer een grote rol op het circuit van Interlagos. Max Verstappen kwalificeerde zichzelf op een halve seconde van Lewis Hamilton als vijfde. Maar hoe had het seizoen eruit gezien met een betere motor? "Als we ongeveer hetzelfde vermogen hadden dan Ferrari en Mercedes, dan waren we zeker een titelkandidaat geweest", laat Verstappen aan Sky Sports weten."

Red Bull komt er dit seizoen niet aan te pas op circuits waarop motorvermogen een belangrijke rol speelt, maar scoort uitstekend op bochtige circuits. Verstappen twijfelt dan ook niet aan de kwaliteiten van het chassis van Red Bull. "Er bestaat daar geen twijfel over. Je ziet ook direct op circuits waarop motorvermogen minder belangrijk is de kracht van onze auto. Er is dan ook geen excuus en we liegen niet: onze auto is gewoon erg goed, het enige dat we missen is vermogen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'