Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen oogst lof: "Als je zo kan domineren, dan heb je niets te vrezen"

AlpahTauri-teambaas Franz Tost is diep onder de indruk van Max Verstappen, die dit seizoen totaal geen last heeft van de druk.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen is verwikkeld in zijn eerste echte titelstrijd. AlphaTauri-teambaas Franz Tost, die de Nederlander in 2015 en begin 2016 onder zijn hoede had, hoopt natuurlijk dat zijn voormalig pupil er met de wereldtitel vandoor gaat.

Voor Lewis Hamilton is het niets nieuws om voor de titel te strijden, waardoor je zou kunnen denken dat de druk vooral bij Verstappen ligt. Gevraagd of Verstappen daar mentaal mee om kan springen, weet Tost honderd procent zeker van wel. Als voorbeeld wijst hij daarbij naar de Grand Prix van Nederland.

"Het antwoord op die vraag was zijn thuisrace in Zandvoort. Als je voor al die uitzinnige fans, in eigen land, kan domineren, dan heb je niets te vrezen. Daar was ik zeer van onder de indruk", zo klinkt de Oostenrijker lovend in gesprek met F1 Insider.

"Max laat zichzelf niet van de wijs brengen", vervolgt Tost. "Hij concentreert zich van race tot race en hij wil alles winnen. Als hij een crash wil voorkomen, dan doet hij dat. Als hij dat niet wil, dan doet hij dat niet. En daarmee basta!", geniet hij.

Tost is niet de enige die met volle teugen geniet van de titanenstrijd. Volgens hem kunnen F1-fans ook de komende weken nog gaan smullen en zal er nog heel lang nagepraat worden over het huidige seizoen.

"Het is absoluut een titelgevecht dat de geschiedenisboeken in zal gaan. Er komen ook in de toekomst nog spannende races aan. Als Verstappen aan het einde van de rit kampioen wordt, dan ben ik blij."

En met welke kampioen zou Verstappen vergeleken kunnen worden als hij de titel bemachtigt? Senna komt het dichtste bij, denkt Tost. "Het is lastig om Verstappen met iemand uit de Formule 1-historie te vergelijken. Maar wat betreft zijn bereidheid om risico's te nemen en om ten koste van alles te winnen, lijkt hij het meest op Senna", aldus de AlphaTauri-man.

Ook interessant:

Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto