Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Coronel: "Lullig, maar Verstappen gaat gewoon weer verdwijnen"

Gaat Max Verstappen opnieuw domineren in Saoedi-Arabië? Tom Coronel denkt van wel in een interview met RacingNews365, al voorspelt hij wel wat verrassingen in de kwalificatie...

Verstappen Bahrain win
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 raast meteen door na de seizoensstart in Bahrein, want een week later is het alweer tijd voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het stratencircuit in Djedda staat voor de vierde keer op de kalender en heeft wereldwijd de status 'snelste stratencircuit ter wereld' verkregen. Tom Coronel heeft er gereden en vertelt in een interview met RacingNews365 dat het een unieke ervaring is.

"Het is een circuit waar je constant aan het billenknijpen bent", vertelt Coronel. "Het is het snelste stratencircuit van de wereld. Ze hebben zelfs muren verplaatst om er iets meer zicht doorheen te krijgen, want het was echt een doolhof. Je ging vol gas terwijl je niet wist wat er daarna kwam. Op dit circuit heb ik de meeste moeite gehad om het onder de knie te krijgen en tegen mezelf te zeggen: 'kom op Tom, hij kan vol gas'. Uiteindelijk deed ik hem vol gas en dacht ik: 'waarom heb ik twintig rondjes moeilijk gedaan'. Dit is by far het beste stratencircuit dat ik ken."

Chaos

De hoge gemiddelde snelheid kan voor chaos in de kwalificatie gaan zorgen, denkt Coronel. "Als ik naar de kwalificatie kijk, kan dat nog weleens een rommeltje gaan worden. De verschillen zijn gewoon heel klein en dan zie ik gewoon een aantal coureurs die net wat beter zijn in stratencircuits. Zij komen bovendrijven."

En om wie gaat dat dan? "Natuurlijk is Max de snelste, dus tijdens de race maak ik me helemaal geen zorgen. Maar in de kwalificatie kan het nog weleens zo zijn dat je denkt: 'hè, waar komt dat vandaan?' Ik denk dat Lewis Hamilton kan verrassen in dit soort situaties. Voor Fernando Alonso geldt hetzelfde en iedereen vindt Alpine heel slecht, maar daar kan ook weleens een duveltje uit een doosje komen. En wat dacht je van Nico Hulkenberg?"

Coronel denkt verder dat niemand Verstappen kan tegenhouden, tenzij de pechduivel toeslaat. "Max verdwijnt gewoon weer. Dat is wat ik zeker zie. Er is niemand handiger en slimmer dan hij. Maar hij kan ook pech hebben. Vorig jaar stond hij vijftiende door een gebroken aandrijfas. Ergens hebben we dat wel nodig, al gun ik het niemand. Maar zo makkelijk als hij het in Bahrein deed... dat is wel heel lullig voor de rest van het seizoen."

Wat wordt de top drie in de race? "Max, Charles Leclerc en Sergio Perez op P3 in de laatste ronde, ten koste van Hamilton", sluit Coronel af.

Bekijk hieronder de volledige video!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"