Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen op de bres voor Saoedi-Arabië: "Elk land heeft zijn gebreken"

Nu de GP van Saoedi-Arabië is verreden, gaat de blik op Australië waar op 24 maart de volgende GP op het programma staat. Toch wil Max Verstappen nog wat kwijt over de F1-race in het Midden-Oosten.

verstappen Saudi win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat het F1-circus in 2021 neerstreek in Saoedi-Arabië viel niet bij iedereen in goede aarde. Het land wordt nogal eens beticht van het schenden van bepaalde mensenrechten en sommigen vinden dat er in zo'n land niet gereden moet worden.

Max Verstappen heeft er zijn eigen mening over. "Ik denk dat er met sport in het algemeen veel dingen zijn die je overal ter wereld kunt bereiken. Natuurlijk, competitief zijn en hier racen en aan een nieuw jong publiek laten zien wat we doen. Natuurlijk doen wij niet aan politiek. Dat is een heel ander verhaal. En ik denk dat het ook heel belangrijk is dat sport sport is en politiek politiek", is de winnaar van de GP van Saoedi-Arabië duidelijk.

"Soms willen mensen er middenin zitten. Ik concentreer me liever op sport, anders was ik wel politicus geweest. Maar dat is niet mijn expertise en zeker niet waar ik wil eindigen. Uiteindelijk heeft elk land zijn eigen gebreken, maar ook positieve kanten. En uiteindelijk gaan we als sport de wereld niet veranderen, maar we proberen wel positieve waarden te delen. En dan is het natuurlijk ook aan het land zelf om positieve veranderingen door te voeren."

Positieve veranderingen

Verstappen ziet dat er sinds 2021 in Saoedi-Arabië ook al wel wat veranderd is. "Sinds we hier zijn, zijn er denk ik al een aantal hele mooie positieve veranderingen doorgevoerd en dat moet je respecteren. Soms duurt het wat langer in sommige landen, maar ik denk dat het hier heel positief is. Het is ook geweldig om kennis te maken met een nieuwe cultuur en voor iedereen om zich daar ook in te verdiepen. Iedereen is een beetje anders over de hele wereld, waar je ook naartoe gaat en dat moet je ook respecteren. Maar natuurlijk, waar je ook vandaan komt, er zijn altijd dingen die beter kunnen, toch? Dus het is een continu proces."

Gevraagd naar wat Verstappen graag nog zou zien in Saoedi-Arabië zegt de regerend wereldkampioen: "Ik ben alleen in Djedda geweest. Het land is zo groot, ik denk dat er veel plaatsen zijn die ik zou willen bezoeken. Veel van mijn vrienden zijn er ook geweest, zoals de hoofdstad Riyad of zelfs Al-Ula. De Dakar Rally vindt hier natuurlijk plaats. Dus er zijn veel mooie beelden die je ziet."

"Hopelijk kan ik op een dag wat meer van het land zien. Ze zijn natuurlijk een nieuwe stad aan het bouwen en er zijn zoveel spannende projecten. Het is geweldig om te zien dat het land zich een beetje meer openstelt voor de wereld. Een positieve verandering. En dat is eigenlijk het enige wat je kunt wensen. Hopelijk kunnen we vanuit de hele wereld meer zien van Saoedi-Arabië."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract